EBÉDBEFIZETÉS VÁLTOZÁS - !!!SÜRGŐS!!!

Tisztelt Szülő!

A Képviselő-testület 2010. december 16-i ülésén módosította a rászorult személyek támogatásáról szóló 4/2009./II.24./XI.ÖK számú rendeletét (a továbbiakban: Rendelet). A módosításból adódóan megváltoznak a gyermekétkeztetési támogatás feltételei. Az új rendelkezések a kihirdetést követő napon lépnek hatályba, alkalmazásukra első alkalommal a 2011. év januári befizetéskor kerül sor. A januári befizetéskor (amely a februári étkezés díja) mindenki a teljes térítési díjat kell befizesse. A támogatás megállapítását követően visszamenőleges elszámolás történik.

Részletek (dokumentum letöltés)

Kérelem nyomtatvány (dokumentum letöltés)

KARÁCSONY 2010

KÉPEK

DOBOGÓS LEÁNYCSAPATUNK RÖPLABDÁBAN

KÉPEK

Sajnos a képek egy beállítási hiba miatt nem sikerültek jól, de azért nézhetők! Következő fényképezés januárban.

TEHETSÉGPONT

Az iskola értesítése a felvétel sikerességéről (dokumentum letöltés)

GYERMEKVÉDELEM

Az iskola gyermekvédelmi felelőse 2010. 11. 23-től Simon Gabriella. Életrajzának rövid kivonatát most itt olvashatják: Simon Gabriella Mentálhigiénés szakember, gyermekvédelmi felelős, mediátor (közvetítő). Alapvégzettségei szerint tanár, szakvizsgázott pedagógus. Mentálhigiénés szakemberként a lelkileg egészséges személyiség, az egészséges módon működő intézmények és csoportok fejlesztésében nyújt segítséget. A mediátor (közvetítő) egy semleges harmadik személy, aki a vitában, konfliktusban álló felek között, azok érdekeinek kölcsönös figyelembe vételével közvetít. Mint olvashatják olyan szakembert alkalmaztunk, aki szakértelmével hasznos tagjává válik a tantestületnek. Kérem, hogy forduljanak hozzá problémájukkal és legyenek bizalommal iránta! Az iskolában a következő időpontokban lesz megtalálható: Hétfőn 8: 00 - 16:00 óráig Kedden: 7: 30 - 13:35 Csütörtökön: 10:00-13:35

ISKOLA ÚJSÁG 2010 SZEPTEMBER-OKTÓBERI LAPSZÁM

ISKOLAÚJSÁG

PÁLYÁZAT

Az iskola 80. születésnapja alkalmából képzőművészeti pályázatot hirdetünk. Várunk minden olyan alkotást, melynek témája kapcsolódik az iskola életéhez, történetéhez, az itt eltöltött mindennapok és ünnepek hangulatához, az iskolához kötődő szabadidős programokhoz, barátokhoz, tanárokhoz, tanórákhoz. Pályázni bármely technikával elkészített (krétarajz, ceruzarajz, akvarell, montázs, tusrajz stb.) max. A3 méretű munkával lehet. A munkák leadási határideje: 2011. január 3. A legjobb alkotások helyet kapnak majd a Szilvásgombóc Galéria születésnapi kiállításán. Az első három helyezett díja pedig egy-egy textilkép lesz, amit a győztes pályamunkák alapján Várnai Zsuzsa textilművész készít el.

KIÁLLÍTÁS

Angyal a hóesésben címmel karácsonyváró kiállítás nyílik a Szilvásgombóc Galériában. Iskolánk diákjainak selyem- és akvarellképeit tekinthetik meg az érdeklődők 2010 december 8-tól. A megnyitó szerdán délelőtt 10 órakor lesz. Csoportok bejelentkezése Várnai Zsuzsánál a 30/325-9116-as telefonszámon.

ADVENTI VÁSÁR - Pillanatképek

KÉPEK

ADVENTI VÁSÁR KÉPEK

KÉPEK

DIPLOMA HONORIS CAUSA

Budapesti Főváros XI. kerület Újbuda Önkormányzat Képviselői-testülete úgy határozott, hogy ÚJBUDA GYERMEKEIÉRT elismerő címet adományoz PORTKÓNÉ TÉGLÁSSY GYÖRGYINEK. A Farkasréti Általános Iskola munkatársának 30 éves példamutató munkája elismeréseként.

Budapest, 2010 év november hó 11. napján.

ÚJRA CSEMPEJEGY

A tavalyi óriási siker és fantasztikus végeredmény (ebédlő - Szilvásgombóc Galéria) után a Farkasrét a Gyermekekért Alapítvány ismét CSEMPEJEGYET bocsát ki. Az Adventi Vásáron megvásárolható jegyekkel idén a Zsibongó felújítására szeretnénk gyűjteni. Kérjük, aki teheti, járuljon hozzá, hogy a diákok egy szebb, barátságosabb környezetben tölthessék el a tanórák közötti és délutáni szabadidejüket.

Az Alapítvány Kuratóriuma

ADVENTI VÁSÁR HÍREK

November 27-én délelőtt az Adventi Vásár keretében lehetőség nyílik arra, hogy a Pagony Könyvkiadó könyveit örökbe fogadhassuk Könyvtárunk részére. Ezen a napon a Pagony 40% kedvezményt biztosít könyvei árából. Egy-egy osztály, egy-egy szülő, de akár néhány barát is összefoghat, és megvásárolhat egy könyvet, melybe ex libris kerül, ily módon biztosítva, hogy az utókor is értesülhessen a nemes adományozó(k) személyéről.

FRISS KÉPEK

KÉPEK

VARÁZSMACSKÁK ÉS KALANDOR EGEREK

Nagyításhoz kattints ide vagy a képre!

KÉRDŐÍV

Tisztelt Szülők! Az Újbudai Pedagógiai Intézet elindítja az Együtt nevelünk - Szülők Akadémiája programsorozatot, amelyen keresztül a szülők számos hasznos információhoz juthatnak különböző témákban. A program sikeressége érdekében szeretnénk, ha jelezné igényét az alábbi kérdőíven.

Kérdőív letöltés

FRISS KÉPEK

KÉPEK

FRISS KÉPEK

KÉPEK

NYELVI MÉRÉS EREDMÉNYEK

2010. májusában mérést végeztek kerületünkben angol és német nyelvből 7. évfolyamos tanulók körében.

Angol nyelv A legjobb eredményt érte el a Farkasréti Általános Iskola 79,5%-os eredménnyel.

A felmérésben 19 oktatási intézmény (általános iskolák és középiskolák(!) 7. évfolyamos tanulói) vettek részt. A kerületi átlag: 62,6%.

Német nyelv A legjobb eredményt érte el a Farkasréti Általános Iskola 85,3%-os eredménnyel.

A felmérésben 14 oktatási intézmény (általános iskolák és középiskolák(!) 7. évfolyamos tanulói) vettek részt. A kerületi átlag: 76%.

Letöltés dokumentum formában: Eredmények

SZÜLŐI MUNKAKÖZÖSSÉG

Szülői Fórum 2010. október 18. Tisztújító jegyzőkönyv Szülői Fórum jegyzőkönyv

A szülöi munkaközösség aloldal: http://www.farkasret-isi.hu/szusze.html.

A menüben a partnerek címszó alatt később is megtalálható!

DOKUMENTUMOK

FRISS KÉPEK

KÉPEK

FOTÓKIÁLLÍTÁS

Az iskola 80 éves szülinapjával kapcsolatban fotópályázatot hirdetünk az iskola diákjai részére. A fotók témája: pillanatképek az iskola életéből. Főleg portrékat, az iskolai mindennapok hangulatát tükröző képeket várunk. A fotók leadási határideje: 2011. január 15. Mátyás Attila fotós vezetésével szakértő zsűri ítéli oda a legügyesebbeknek járó díjakat. A legjobb fotókból kiállítást rendezünk.

KIÁLLÍTÁS MEGNYITÓ

Szeretettel várunk minden érdeklődőt a Szilvásgombóc Galériába Mátyás Attila Életképek című fotókiállításának megnyitójára október 13-án, szerdán 17:30-kor. A megnyitón többek közt Mátyás Attila beszél majd a fotózás, portrékészítés titkairól, a témaválasztás fontosságáról, valamint válaszol az érdeklődő gyerekek kérdéseire.

HÁZIBAJNOKSÁG

Hatalmas küzdelmet hozott a 4. évfolyamos foci házibajnokság 2. meccse. Az esős nap ellenére a gyerekek teljesítményük csúcsán kezdték meg az ádáz küzdelmet. Ezúttal a híres Györgyi néni féle csapat is a pályára lépett, - az előző fordulón technikai okok miatt nem tudott megjelenni - a nagyszerű játékosokat felvonultató szinte már aranycsapatnak mondható gárda. Az első gólra nem kell sokat várni az izgatott szurkoló tömegnek, Juhász már a második percben bevette a b osztály kapuját, amire Nyerges válaszolt, egyenlítve a 12 percben közvetlenül a félidő előtt. Így döntetlennel kezdték meg a csapatok a második félidőt, ahol viszont már beindult a gólözön. Juhász nem elégedett meg a mesterhármassal, hiszen egy góllal überelte azt. A második félidőben betalált a 1, 2 és 10 percben is az ellenfél kapujába, a 4. percben Kerkovits is góllal örvendeztette meg a csapatát. Eközben az ellenfél Nyerges vezetésével többször is egyenlített, Nyerges a második félidőben kétszer is sikeresen lőtt kapura, a 4 és a 6 percben, míg Bánszky Boti a 10 percben szaggatta lövésével az ellenfél hálóját. A 4.c és a kitűnő formában játszó Martin és Juhász vezette csapa ellen ez nem volt elég. A végeredmény 4.b-4.c, 4-5. A következő meccs a jövő héten szerdán kerül megrendezésre.

PAPÍRGYŰJTÉS

Az őszi papírgyűjtés időpontja: 2010. október 11-15. Hétfőtől péntekig reggel 6:45-7:45-ig, Hétfőtől csütörtökig délután 16:30-17:30-ig.

Helye: az iskolai udvar hátsó részén. A fennakadások elkerülése érdekében az újságpapírokat csak összekötözött csomagokban (max. 10 kg-onként!) tudjuk átvenni. Ha van rá lehetőség, akkor a papírkötegeket előre mérjék le, és az átvételkor csak be kell diktálni a mérés eredményét! Így nem kell sorban állni, és várakozni! Nagyobb mennyiségű szállítmányt (200 kg felett) a délutáni időpontban veszünk át. Reggelenként a kapu előtti feljáróra parkolni TILOS!

A gyűjtésben reggelenként a Diákönkormányzat beosztása szerint a felsős osztályok tanulói segítenek. A délutáni időpontokban (16:30-17:30) a Szülői Szervezet vállalásaként évfolyamonként 4-5 szülő segítségét várjuk a következő beosztás szerint: H: 5. évfolyam K: 6. évfolyam Sz: 7. évfolyam Cs: 8. évfolyam Péntek délután már nincs gyűjtés!

FRISS KÉPEK

KÉPEK

HÁZIBAJNOKSÁG

4.a osztály győzelmével zárult a 2010/11-es házibajnoki évad első meccse. A C osztály nagyszerű formát mutatott a mérkőzés első félidejében és már az 5 percben Szilágyi Ádám hálószaggató lövésével megkezdte a gólgyártást, amit Juhász Marci 9 percben folytatott, óriási nyomást helyezve a 2 gólos vezetéssel az A osztály csapatára. A szépítés az első félidő utolsó perceiben Széles Ákosnak sikerült, így a második félidőt 2-1-es állással kezdték meg a csapatok. A C osztály lendületét vesztve megpróbálta az eredményt tartani, de Juhász Pétert és Széles Ákost - akik a második félidőre tökéletes formában léptek a pályára - nem lehetett megállítani. Juhász a félidő 2 percében egyenlített, Széles a második félidő 5 percében lőtt góljával beállította a 3-2-es végeredményt. A következő rangadó két hét múlva, november 6-án 13.45 - 14.30 lesz. 4.c - 4.b Az évfolyam záró meccse (4.a-4.b) egy hétre rá kerül megrendezésre.

FOGADÓÓRÁK 2010/11

Elkészült a tanári fogadóórák időpontját összesítő táblázat.

KIÁLLÍTÁS A SZILVÁSGOMBÓC GALÉRIÁBAN

Szeptember 7-én kedden 17 órakor Fazekas László igazgató úr nyitja meg a Szivásgombóc galéria soron következő tárlatát Színkavalkád címmel. A kiállításon látható üvegfestmények Kádi-Burján Eszter üvegfestő művész alkotásai. A tárlat megtekinthető hétköznapokon 9 és 11 óra, valamint délután 3 és fél 5 között az iskola ebédlőjében.

Mindenkit szeretettel várunk!

GÓLYATÁBOR 2010 KÉPEK

Gólyatábor képalbum megtekintése

ESEMÉNYNAPTÁR 2010/11

Elkészült az iskola 2010/11 tanévének eseménynaptára.

Naptár

ÓRAREND 2010/11

Kedves Tanulók!

Az órarend elkészült. Apró változások természetesen még lehetnek benne!

EBÉDBEFIZETÉS

A májusban leadott igények alapján a szeptemberi (ill. a 2010/11-es tanévre szóló) rendelés megtörtént. Az erről szóló csekket szeptember 1-jén kapják meg a gyerekek. A változásokat kérem, időben jelezzék! Ne feledkezzenek meg a támogatással kapcsolatos új kérelem kitöltéséről, valamint a hiányzó igazolások és nyilatkozatok leadásáról!

Kérem a szülőket a befizetési határidő pontos betartására, ugyanis szeptember 15-én az októberi csekk is kiosztásra kerül!

TISZTELT SZÜLŐK!

Tájékoztatom Önöket, hogy az 5/2009./II.24./XI.ÖK számú rendelet 9.§-a értelmében megváltoztak a gyermekétkeztetési támogatás feltételei. 1. Az egy főre jutó havi nettó jövedelemhatár 85.500 Ft-ról 80.000 Ft-ra változott. 2. A kérelmekhez a továbbiakban az 1.sz nyilatkozatot nem fogadhatom el. Jogosultságuk megállapításához a kérelem benyújtását megelőző hat hónap jövedelemigazolását kell mellékelniük.

A fent említett rendeleteket megtalálja a következő linken: http://www.ujbuda.hu/rendeletek.php?evszam=2009

A rendeletváltozások miatt már a szeptemberi étkezési díj megállapításánál sem tudom figyelembe venni az önkormányzati kedvezményre vonatkozó korábban leadott nyilatkozatukat mindaddig, míg az új feltételeknek megfelelően nem igazolják jogosultságukat. Ehhez az iskola honlapjáról letölthető ill. az irodán kérhető kérelmet kell kitölteni (családonként egyet!), és a jövedelemigazolásokkal együtt szeptember 10-ig leadni a gazdasági irodában hétköznapokon 8-16 óráig. A később érkező bevallások csak visszamenőleg vagy a jogosultság megállapításának napjától érvényesíthetők. A normatív kedvezményeket természetesen továbbra is érvényesítjük.

Dokumentumok:

TANÉVNYITÓ ÜNNEPÉLY

Augusztus 31. KEDD 18.00

Megjelenés ünneplőben!

TUDNIVALÓK A GÓLYATÁBORRÓL

Augusztus 23-án, hétfőn reggel fél 8 és 8 óra között várjuk a gyermekeket a főépület II. emelet 6-os termében. A többi napon is 8 óráig kell megérkezni, akkor kezdődnek a foglalkozások. Reggel 9 órakor reggelizünk, 12:30-kor ebédelünk. Ebéd után, 1 órakor lehet a gyerekeket átvenni. Csak egy pár tornacipőt hozzanak magukkal, amit a tornatermekben fogunk használni. Addig is jó pihenést kívánunk!

TANKÖNYVÁRUSÍTÁS 2010.08.23 - 27.,30.

Az 1. és 2. évfolyamos tanulók közül, akik nem alanyi jogon kapják ingyen a tankönyveket, azoknak a kerületi önkormányzat átvállalja és ők is ingyen fogják megkapni a könyveket. Az adatok összesítése után lehet, hogy a harmadik évfolyamosok is megkapják ingyen a könyveket

A korábban kiírt 3.a osztályos németes csomagnak az ára rosszul szerepel a kiírásban az 12935.- Ft. Javított ár: 13615- Ft-ra változott!

MENZA

Tájékoztató:

  • 1. Kedvezmény nélküli (100%-os) árak 2009/2010-es tanévben. Reggeli 80Ft Ebéd 370Ft Uzsonna 80Ft
  • 2. Az ön által leadott igénylés a tanév végéig szól.
  • 3. Egész hónapra vagy annál hosszabb időszakra szóló változtatást írásban kell bejelenteni a következő nyomtatványon: étkezési nyilatkozat módosítása (az iskola honlapjáról letölthető, vagy a titkárságon kérhető).
  • 4. Napi ill. nem állandó változtatásokat reggel 9 óráig kell bejelenteni, ekkor a következő naptól lemondható az étkezés, amelynek térítési díját a következő havi befizetésből jóváírjuk. A lemondás telefonon (319-3408) a titkárságon történik, ahol hivatkozási számot kap az esetleges félreértések tisztázása végett.
  • 5. A következő hónapra szóló csekket a tanulók az aktuális hónap 15-ig megkapják az osztályfőnöktől. Kérjük a szülőket a csekken szereplő fizetési határidő betartására!
  • 6. Ha átutalással fizetne, a következőképpen járjon el: Az aktuális csekken szereplő összeget a feltüntetett számlaszámra kell átutalni. A közlemény rovatba egy nagy "X" betűt, és közvetlenül utána a csekken szereplő befizető-azonosítót kell beírni. Pl: X10002345678 A közlemény rovatba más szöveg ne kerüljön!

Étkezéssel kapcsolatos dokumentumok: