BOLDOG KARÁCSONYT!

FIGYELEM

Az téli szünet utáni hét B hét az iskolában!

ALAPÍTVÁNY

Kedves Szülők!

Egy nagyon szép és gazdag támogatásról szeretném tájékoztatni Önöket. Az elmúlt héten kaptunk 2 db számítógépet, és 10 db igen jó minőségű monitort. Mind ezt a MAGYAR EXPORTHITEL BIZTOSÍTÓ ZÁRTKÖRŰEN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG adományozta az alapítványnak. Amit természetesen az iskola tanulói vesznek birtokba, és használatba. Hálásan köszönjük.

Kívánok az ott dolgozó Munkatársaknak,és Önöknek is áldott, békés karácsonyi ünnepeket.

Üdvözlettel: Portkóné Téglásy Györgyi A Kuratórium nevében

TÁJÉKOZTATÓ

Tisztelt Szülők!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a 2014/15-ös tanévben előreláthatólag a következő kollégákat bízzuk meg az első osztályok vezetésével:

 • 1.a osztályfőnök: Gisz Jenőné, Eszter néni
 • 1.b osztályfőnök: Maleczkyné Karsay Piroska osztálytanító: Sebrek Erika
 • 1.c osztályfőnök: Tóth Kovács Józsefné, Judit néni osztálytanító: Striderné Pécsi Szilvia

  A változtatás jogát fenntartjuk.

 • ALAPÍTVÁNY

  Tisztelt Szülők!

  Nagyon szépen, és hálásan köszönjük adományaikat. 113 ezer Ft jött össze. Ezt az összeget betettem a bankba. A felújításokat tavasszal végezzük. Tisztelettel: Portkóné

  ADVENTI ELŐKÉSZÜLETEK

  MIKULÁS MŰSOR KÉPEK

  MENZA

  Tisztelt Szülők, Diákok!

  2013. november 27-én az étkeztetés körül kialakult problémák megoldására egy asztalhoz ült a Pensio 17 Kft. dolgozói, a Szülői Szervezet által delegált szülők, az iskola diákjai és tanárai képviseletében az igazgató. Beszélgetés folyamán a következő témák köré csoportosítottuk a problémákat: higiénia munkaszervezés, ételek minősége, személyzet. A Pensió Kft képviselői sorba meghallgatták a problémákat és sikerült ígéreteket kapnunk.

 • A higiénia területén a konyhai dolgozók vállalták, hogy az étkezés közben tisztán tartják az ebédlőt, (szárazra és tisztára törlik az asztal, a kövezetet tisztán tartják), az ételt még kesztyűs kézzel sem fogják meg, hanem tálaló eszközzel teszik a feltétet a főzelékre, vagy köretre. A tányérok poharak evőeszközök tisztaságának egyik lehetséges okai, hogy nincs idő az eszközök megszárítására, - amin igyekeznek változtatni, valamint a mosogatógép állapotának és teljesítményének felülvizsgálata is meg fog történni.
 • A munkaszervezésnek úgy kell történnie, hogy ennek eredményeképpen az elsős diákoknak továbbra is kiteszik a levest, leszedik a leveses tányért és felszolgálják a másodikat. A pedagógusok segédkeznek a szennyes edények leszedésében (tányérok egybe rakása, kifogyott vizes palackok összegyűjtése). A többi osztály étkeztetésénél cél, hogy a sorban állás rövidüljön, ezért a menedzserek segítenek abban, hogy a tálaló személyzet megfelelő felkészítésben vegyen részt. A munkafolyamatok áttekintése után a tálalás folyamatát átszervezik (mind a hat konyhai dolgozó részt vegyen az étkeztetés folyamatába), úgy hogy a személyzet kompetenciájának figyelembe vételével a lehető leggyorsabban tálaljanak. A diákokat megkérjük, hogy az üres vizes palackokat a kukába helyezzék el, fokozottan segítség a tálaló személyzet munkáját, azzal, hogy vigyáznak az étterem rendjére.
 • Ételek minősége témakörben az ebéd minőségére lényegi kifogás nem hangzott el. Az ételekben fellelhető hajszál, "szempilla ügyében pedig arra jutottunk, hogy a tálaló személyzet vétlennek mutatkozik ebben az ügyben, hiszen hajhálóban dolgoznak, miként a konyhán is. Ennek ellenére amennyiben még is előfordul, úgy a diák forduljon a pedagógushoz, az pedig a személyzethez. A tényt rögzítsék a konyhán található füzetbe. Ez minden más idegen anyagra vonatkozik. A tízóraihoz és uzsonnához használt krémek nem megfelelőek, ahhoz, hogy akár fél órát is a kenyérre kenve álljanak, mert a krémeket felszívja a kenyér, és sokszor alig marad rajta valami krém, miközben a kenyér el van ázva. Az ételek minősége hiába megfelelő, ha a tálalás nincs azon a színvonalon, vagyis étvágygerjesztő hatása nem érvényesül. Kértük, hogy ezen a téren is szükséges a dolgozók továbbképzése, hiszen elmondásuk szerint, csak egy fő az, aki korábban is a vendéglátásban dolgozott. Abban is meg tudtunk egyezni, hogy repetát biztosítani tudnak minden olyan ételből, ami nem darabárú. Ebből viszont csak akkor van repeta, ha valamely diák nem kéri és azt tudják csak kiosztani más diáknak. Az ételek változatosságát nagyban befolyásolja, hogy a közétkeztetésre vonatkozó előírások meghatározzák egy típusú ételt egy héten hányszor lehet az étlapra beírni.
 • A személyzettel kapcsolatban a diákok elmondása szerint a tálaló személyzet részéről többször előfordul az ingerült válaszadás, kioktatás, ami nagyban hozzájárult a diákok részéről az elutasító magatartás kialakulásához. A Pensió Kft. kérte a diákokat, hogy nevezzék meg azt a személyt, akivel szemben megfogalmazták a panaszukat. A diákok nem neveztek meg olyan konkrét személyt, akivel szemben panaszuk van és a jövőben sem fogják közvetlenül megtenni, a konfliktus felvállalása nem feladatuk, ezt a pedagógus fogja átvállalni. Egyetértettünk abban, hogy a közétkeztetés is szolgáltatás, így ennek megfelelően kell ezt a feladatot megvalósítani. A diákok részéről bemutatásra került egy értékelő táblázat, amit december 9-től használni fognak, ezt a heti iskolai értékelésnél figyelembe fogjuk venni. Végezetül a Pensio Kft. munkatársai felhívták a figyelmünket, hogy 2014. január 1-jétől megváltoztak a közétkeztetésre vonatkozó jogszabályok, amelynek következtében az étlapon szereplő ételek ízesítése és a felhasznált alapanyagok megváltoznak, fűszerek mennyisége csökken. Minderről tájékoztatást kaphatnak a következő linken: https://www.antsz.hu/hir1/20131128-kozetk eztetes.html

  Mindkét részről meg van az akarat a kialakult bizalmatlanság felszámolására. Ezért kérem, a szülőket, hogy a felmerülő problémáikat először felém jelezzék, amit továbbítani fogunk a Pensio 17 Kft. felé.

  Bízunk a problémák mielőbbi kezelésében!

 • SPORT

  Toma Patrik Xavér és párja Apró Lili - 2013. november 23-án Vácon - megnyerték az Akrobatikus Rock & Roll legnagyobb hazai versenyét, a Magyar Bajnokságot.

  Sok-sok edzés, egy-két hullámvölgy, de felnőtteket idéző akarattal és munkával Toma Patrik és Apró Lili a Veszprémi Országos Verseny óta átalakított és felturbózott kűrjükkel az összesített éves RANGLISTA elsőségért járó kupát is átvehette. Az egyesület örömét tetézte, hogy Racskó Gergő - Virágh Vanda párosa a 16. helyen végzett, így nekik is nagyon gratulálunk.

  Patrik és Lili: https://www.youtube.com/watch?v=fprccWfR9Jg

  Virágh Vanda és Racskó Gergő: http://youtu.be/saQnaw_pPiI

  SAKK

  Tisztelettel Köszöntöm!

  A 2013 Újbuda Diákolimpia végeredménye a következő. Egyéni eredmények:első helyezett Berkes Bori lány 2002 korcsoportban így továbbjutott a budapesti döntőbe.Harmadik helyezett Péter András 2005 azonos pontszámmal az elsővel 7/6 ponttal úgy,hogy az első három azonos pontszámmal egymás elleni eredményük is egyforma,így a versenyszervező és én is mellékeljük a budapesti nevezésnél mellékeljük a tényeket.Negyedik helyezett Magyar Csenge.a sort folytatom az ötödik helyezettekkel Pfandler Bence,Pfandler Panna,Hopfer Ádám.Közvetlen utánuk végzett Kiss András Brúnó,Veres Ádám.Érsek Ágoston betegség miatt nem jött. Csapateredmény:lány felső korcsoportban első helyen végeztek így továbbjutottak a budapesti döntőre:Berkes Bori,Magyar Csenge,Pfandler Panna. Fiúk:Veres Ádám,Hopfer Ádám,Péter András,Kiss András Brúnó,Bauer Paul ötödik helyen végeztek hét ponttal legjobb pontszerző Péter András.Nagyon hálás lennék ha az érmesek nevét a szíveskednének közzétenni az iskolában és matematikából más iskolákhoz hasonlóan egy jó osztályzatot kérnék ha ez megegyezik az Önök szándékával is.Tisztelettel Benyeda Tibor sakkedző

  KERÜLETI VERS ÉS PRÓZAMONDÓ VERSENY

  November 24-én vasárnap a MU Színház volt a helyszíne a Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzata által meghirdetett 13. Vers- és Prózamondó Versenynek, ahol a kerületben élő vagy tanuló általános- és középiskolás korosztály mérhette össze tudását. Vers kategóriában közel 70 alsó tagozatos kisdiáknak köszönhetően a színházteremben kisütött a nap a ködös, szürke esős novemberi napon. A háromtagú zsűriben helyet foglalt Pálos Zsuzsa színművésznő, Erős Balázs a MU Színház művészeti vezetője, illetve Gyorgyevits Miklós, aki az önkormányzatot képviselte. Hosszas vita után döntöttek a végső sorrendről. Az értékelés során elhangzott, hogy az érzelmi nevelés fontos pillére a művészet. A verset mondó gyerekek megtanulnak kapcsolatot teremteni, hangosan, tisztán beszélni. Fontos, hogy a versmondó kisgyerek megtalálja azt a verset, melynek mondanivalója őt érdekli, és ezért fontosnak tartja, hogy másoknak is megmutassa, elmondja. Iskolánkat 14 gyerek képviselte, a 3.a osztályból hat tanuló, illetve a 3.c osztályból hatan szavaltak. Minden eddiginél jobb eredményeink születtek: Tamás Anita különdíjas lett, Czár Luca Anna II. helyezést ért el, míg Szigeti Kata III. helyen végzett. A kerület iskolái közül a legelőkelőbb helyet tudhatjuk magunkénak. Gratulálunk a gyerekeknek!

  NYÍLT ÓRÁK

 • NYÍLT ÓRÁK
 • FRISS DOKUMENTUMOK

 • Étkezési nyilatkozat új tanulóknak
 • Nyilatkozat a normatív gyermekétkeztetés támogatásához
 • Gyermekétkeztetés tájékoztató
 • Kérelem a gyermekétkeztetési támogatáshoz
 • Étkezési nyilatkozat módosítás
 • ALAPÍTVÁNY

  Tisztelt Szülők, Tanárok, Érdeklődök!

  Szeretettel köszönti Önöket a FARKASRÉT A GYERMEKEKÉRT ALAPÍTVÁNY kuratóriuma 2013-14-es tanévben. Első ülésünkön három anyukának köszöntük meg eddigi odaadó önkéntes munkáját, mivel gyermekeik elmentek ebből az iskolából.

  Köszönjük dr. Bogyó Sándornénak, dr.Székely Andreának, Várnai Zsuzsának, és Diósiné Czeglédi Andreának.

  Újonnan megválasztott kuratóriumi tagok:

 • dr. Farkasné dr. Németh Kinga
 • dr. Fülöp Adrienn Ágnes

  felügyelőbizottsági tag: Péchyné Keszi Csilla

  Köszönjük szépen a nyár folyamán beérkezett támogatásokat. Leginkább az elsős gyermekek osztálytermének szépítésére fordítottuk. Örömmel közöljük,hogy megérkezett az SZJA 1%-os felajánlása is, 1 890 103 Ft értékben. Minden támogatónak hálásan köszönjük. ( Van és lesz helye bőven. ) Hogy mire költünk, ill. mit szavaz meg a kuratórium, írásban közöljük.

  Egy nagy felújítást szeretnénk: az udvaron lévő játékok rendbehozatala, s a pihenő házikók nádtetejének cseréje, vált igen szükségessé. Ezért a decemberi adventi készülődés napján ( dec.7-én ) erre a célra lehet adakozni. Előre is köszönjük.

  Továbbra is várjuk támogatásaikat, ötleteiket, kéréseiket.

  Tisztelettel: Portkóné Téglásy Györgyi A kuratórium nevében

 • FIGYELEM

  Az őszi szünet utáni hét A hét az iskolában!

  2012 KARÁCSONYI AJÁNDÉKGYŰJTÉS

  Beszámoló a 2012. évi ajándékgyűjtésről

  közel 2100 megajándékozott gyermek

  2012. évben kilencedik alkalommal szerveztük meg nemzeti összetartozást kifejező ajándékgyűjtésünket a Rákóczi Szövetséggel, Szent László Társulattal és Máltai Szeretetszolgálattal együttműködve. Budapesten és Budaörsön összesen 31 helyszínen gyűjtöttünk. A gyűjtés fővédnöke dr. Halzl József volt. A karácsonyi ajándékokat a felvidéki nagykaposi Erdélyi János Magyar Tanítási nyelvű iskolába, a nagykaposi magyar óvodába járó gyermekekhez juttattuk el. Mátyócvajkócon, Felvidék keleti végében pedig a helyi magyar iskola és óvoda mellett közös átadáson az összes ung-vidéki magyar óvodát ajándékoztuk meg. Szilágysomlyón a Báthory István Általános Iskola, a helyi és környező magyar óvodák és iskolák számára adtunk át, közvetítettünk karácsonyi ajándékokat. A partiumi (bihari) Gálospetriben Böjte Csaba által alapított Szentháromság Gyermekotthon lakóit ajándékoztuk meg. Az otthon lakói szép Mikulás műsorral kedveskedtek nekünk. További ajándékokat juttattunk el a ráti Szent Mihály Gyermekotthonba és a munkácsi Caritas-hoz is (Kárpátaljára).

 • Képek a korábbi ajándékozásokról:
 • Fotóalbum a 2012. évi ajándékozásról:
 • Ajándékainkkal az évtizedeken át tabuként kezelt nemzeti összetartozást, és a tanári, pedagógusi munka előtti tiszteletünket fejeztük ki határon túl.

    Szent László Társulat    

  FRISS DOKUMENTUMOK

 • Fogadóórák 2013/2014
 • Szervezeti és működési szabályzat (SZMSZ)
 • Hit és erkölcstan nyilatkozat
 • Iskola vezetősége
 • Házirend
 • Tankönyvtámogatás rendje
 • Tankönyvtámogatás Nyomtatvány
 • Könyvtár szabályzat
 • Iratkezelési szabályok
 • ÉLELMEZÉS

  Tisztelt Szülők!

  2013. szeptember 2-tól az iskolai élelmezési ellátást a Pensio Minőségi Közétkeztetés Kft. szolgáltatja.

  Az étkeztetés körül sok probléma volt az elmúlt két hétben. Folyamatosan együttműködik az iskola vezetése és a Pensio Kft is azért, hogy minél zökkenőmentesebb legyen az étkeztetés. Ehhez még egy kis időre szükség van, mert a konyhán kicserélődött a személyzet, sőt azóta is folyamatosan cserélődik. Úgy tűnik, hogy a jövő héttől kezdődően már állandó személyzet fogja kiszolgálni gyermekeinket. Kérek egy kis türelmet. A panaszaikat kérem az osztályfőnök felé jelezzék! Annál is inkább, mert mint tapasztalható az ételek mennyisége és minősége megfelelő! Köszönöm megértésüket.

  Tájékoztatni szeretném Önöket az étkeztetés területén bekövetkezett változásokról.

 • Az étkezés napi lemondásának és megrendelésének lezárása fél 10-kor fog megtörténni, hogy az étkezői létszámokat a szerződés szerinti időpontig el tudjuk juttatni a főzőkonyhákba. Ez időpont után módosítani, nem lehetséges. Ilyen irányú igényüket az iskola titkárságán keresztül kell bejelenteniük. A formája nem változott, új szülőknek az iskolatitkár ad felvilágosítást.
 • Továbbá, kérem felhívni a szülők figyelmét, hogy a diétás étkezés igénybevételéhez szükséges a megfelelő orvosi igazolást az iskolán keresztül a Pensio Kft. részére meg kell küldenünk. A szolgáltató diéta vonatkozásában csak ebédet tud biztosítani.
 • A Szolgáltató csak kórházi diétás ellátást biztosít, kizárólag orvosi zárójelentés alapján.
 • A szolgáltató a diétás étkezést igénybe vevők részére az ebédet nem ételhordóban, hanem zárt dobozban szállítja, ezért a szülőktől ételhordót nem kell bekérni.

  Az étkezés térítési díjában nem következett be változás. A díjakon az önkormányzat az előző évhez képest nem változott:

 • Reggeli: 105 Ft
 • Ebéd: 474 Ft
 • Uzsonna: 97 Ft.
 • DÉLUTÁNI FOGLALKOZÁSOK

  2013/14-es tanévben tervezett szakkörök, délutáni foglalkozások :előkészítő, tehetséggondozás, korrepetálás, tömegsport
 • Megtekintés, letöltés (pdf)
 • TANKÖNYV INFORMÁCIÓK

  Frissítés - 2013.08.28.- Tankönyv információk (pdf)

  Akik még nem fizették be a csekket, az iskolában átvehetik.

  Tisztelt Szülők!

  Ezúton tájékoztatom Önöket a 2013/2014-es tanévben használatos tankönyvek átvételéről.

 • 1. osztályos tanulói könyveket 2013. szeptember 2-án a délutáni szülői értekezleten a szülők veszik át.
 • 2. és 3. osztályos tanulók könyveit szeptember 2-án az első tanítási órán osztják ki az osztályfőnökök a tanulóknak.
 • 4. osztályos tanulók könyveit szeptember 2-án az első tanítási órán osztják ki az osztályfőnökök a tanulóknak. A tanulók hozzák magukkal a befizetett tankönyvcsekk igazoló szelvényét, mert csak ennek bemutatásával vehetik át a tankönyvcsomagot. Azon tanulók, akik térítésmentességre jogosultak, azoknak nem kell hozni semmit magukkal.
 • 5-6-7-8. osztályos tanulók könyveit szeptember 2-án az első tanítási órán osztják ki az osztályfőnökök a tanulóknak. A tanulók hozzák magukkal a befizetett tankönyvcsekk igazoló szelvényét, mert csak ennek bemutatásával vehetik át a tankönyvcsomagot. Azon tanulók, akik térítésmentességre jogosultak, azoknak nem kell hozni semmit magukkal.

  Megértésüket és együttműködésüket előre is köszönöm!

 • MŰVÉSZETTEL NEVELÉS A FARKASRÉTI ÁLTALÁNOS ISKOLÁBAN

 • MŰVÉSZETTEL NEVELÉS
 • ARANY ÉRDEMKERESZT

  Tisztelt Szülők és Kedves Gyerekek !

  Nagy-nagy örömmel és büszkeséggel kezdjük az idei tanévet, mert iskolánk igazgatóját magas állami kitüntetésben részesítették augusztusi nemzeti ünnepünk alkalmából. Mindannyian sok szeretettel gratulálunk és kívánjuk, hogy ilyen vidám, kedves, jószívű és fáradhatatlan igazgatója maradjon iskolánknak.

  Az elkövetkező tanévhez jó egészséget és sok sikert kívánunk: a nevelőtestület

  www.kormany.hu

  Arany érdemkereszt:

  TANULMÁNYI ÖSZTÖNDÍJ

 • Tájékoztató
 • Jelentkezési lap
 • MOTOLLA

  2012/2013 tanév iskolaújság letöltések:
 • 61. lapszám - 2013. Június (pdf)
 • 60. lapszám - 2013. Március (pdf)
 • 59. lapszám - 2012. December (pdf)
 • 58. lapszám - 2012. Szeptember (pdf)
 • HÍREK

  Tisztelt Szülők!

  Aki írt a KELLO-nak, vagy az iskolán keresztül jelezte, hogy a téves lakcím miatt nem vagy rossz csekket kapott, azoknak a gyerekeknek a csekket augusztus utolsó hete környékén az iskolába fogja ismételten kiküldeni a KELLO, átvehetőek lesznek és a befizetésük után a tankönyv csomagokat átvehetik (a csomagok a befizetéstől függetlenül megérkeztek az iskolába!) Budapesten az V. ker. Honvéd u. 5. szám alatti Kódex Könyváruházban lévő KELLO pontban is átvehető a díjbekérő és a csekk.

  Nyitva tartás:

 • H: –
 • K: 10 – 18
 • Sze: 10 – 18
 • Cs: 10 – 20
 • P: 10 – 18
 • Szo: 08 – 14
 • TANKÖNYV - HÍREK

  Iskolakezdési utalvánnyal is kifizethetők a tankönyvek! (pdf)

  Frissítés: 2013.07.29.

  Az előző tanévben az 1-2-3. évfolyamból azoknak akik nem alanyi jogon ingyenesek a tankönyvekre az Önkormányzat átvállalta a tankönyvek árát. A következő 2013/2014. tanévben az 1. osztályosok már mindannyian alanyi jogon ingyen kapják a tankönyveket. Az Önkormányzat pedig tovább viszi jó kezdeményezését és azoknak akik a 2-3. évfolyamról nem alanyi jogon ingyenesek tankönyvekre, kifizeti a tankönyvek árát, ezért az ezekre vonatkozó csekkek (valamilyen formában) az Önkormányzathoz érkeznek, nem a szülőkhöz.

  A központi tankönyvellátó mindenkinek névre szóló fóliázott tankönyvcsomagot küld, melyek augusztus 9-én érkeznek az iskolába. A tankönyveket természetesen mindenkinek át kell majd venni, ennek szervezése, egyeztetése most történik. A 4-8. évfolymos tanulók közül, akinek szülei csekket kaptak, azoknak be kell fizetni a tankönyv árát a csekkel. A tankönyvek árát az iskolában nem lehet kifizetni, mint az előző években, azt csak a csekk befizetésével lehet teljesíteni. A csekkbefizetést a tankönyvek átvételekor a csekk bemutatásával igazolni kell (kötelező).

  A tankönyvek átvételének pontos időpontja hamarosan felkerül az iskola honlapjára és a kapu melletti hirdetőtáblára. Kérjük időnként tájékozódjanak ez ügyben!

  VAKÁCIÓ, NYÁRI ÜGYELET

  NYÁRI ÜGYELET, SZERDÁNKÉNT 09.00-13.00-IG

 • Július 3.
 • Július 17.
 • Július 31.
 • Augusztus 14.

  TANÉVNYITÓ

 • Szeptember 1. Vasárnap 18.00

  Megjelenés ünneplőben!

 • ERDEI ISKOLA PÁSZTÓ (7.C)

  ERDEI ISKOLA CSOPAK (3.B)

  BÜSZKESÉGEINK, TÁBOROK

  A Farkasréti Általános Iskola büszkeségei

  Immár hagyományosan avatjuk fel azokat a tanulóinkat a Farkasréti Általános Iskola büszkeségeivé, akik a tanév során a kerületi, budapesti illetve országos tanulmányi-, és sportversenyeken iskolánkat képviselve eredményesen szerepeltek. Gyorsan megtelt a nézőtér, érkeztek a meghívott tanulók szüleikkel, testvéreikkel. Összesen több mint 80 tanulót szólítottunk a színpadra, ahol igazgató úrtól emlékül a nevükkel ellátott, "A Farkasréti Általános Iskola büszkesége" feliratú könyvjelzőt vehették át a vendégek nagy tapsa közepette. Majd elkészültek a zászlócskák, amelyek a vitrinben őrzik eredményes tanulóink neveit. A színvonalas műsorszámokat a nyertes előadásokból válogattuk össze. Az idén különleges programponttal bővült rendezvényünk. Vendégeink között szerepelt Medveczky Ádám karmester, Kossuth díjas művész, akiről zenetermet, valamint Vári Attila kétszeres olimpiai bajnok vízilabdázó, akiről pedig tanuszodánkat neveztük el. Mindketten emlékplakettet vettek át, megosztottak néhány gondolatot az egybegyűltekkel, majd részt vettek emléktáblájuk "leleplezésén". Az ünnepély díszvendégei voltak Hoffmann Tamás polgármester, Simicskó István államtitkár, Sass Szilárd képviselő, valamint Horváth Gábor olimpiai bajnok kajakozó. A rendezvény végén állófogadásra invitáltuk vendégeinket, szendvicset, süteményt, szörpöt kínáltunk a szépen terített asztalokon. A szülők, gyerekek meghatottsága, a meghívott vendégek elégedettsége látszott a mosolyokból. Itt elérhető a felavatott tanulók névsora és eredményeik, valamint nézegessenek képet az eseményről!

  GYEREKNAP

  Gyermeknapi programok:

  Május 31-én pénteken délelőtt Csukás István Ágacska című zenés mesejátékát mutatta be a Proscenion Drámaszínpad, kora délután pedig az iskola pedagógusaiból alakult Tanárock együttes lepte meg a diákokat egy koncerttel.

  KÖNYVTÁR

  Az iskola közzé teszi a tankönyveknek, az ajánlott és kötelező olvasmányoknak a jegyzékét, amelyeket az iskolai könyvtárból a tanulók kikölcsönözhetnek.

  KÖNYVTÁROLDAL

 • Tartós tankönyvek (pdf)
 • Elveszett a könyvtári könyv (pdf)
 • Irodalom 5-8 évf. (pdf)
 • TÁJÉKOZTATÓ

  Az erkölcstan óra helyett választott hit- és erkölcstan oktatás megszervezéséhez kapcsolodó adatkezelésről (pdf)

  PÜNKÖSDI KIRÁLYOK

  Pünkösdi királyok az egyes évfolyamokon:

 • 1.o.: Haris Dáriusz
 • 2.o.: Bíró Balázs
 • 3.o.: Fülöp Kristóf
 • 4.o.: Tóth Márton
 • FONTOS HÍREK

  Bemutatóóra a jövendő elsős szülők részére:

 • 05.28., kedd 1.órában az 1.d osztályban.
 • Tartja: Rigóné Takács Rita

  Az óra után beszélgetésre várjuk a szülőket a tanító nénivel a könyvtárban.

  Napközis tábori befizetés:

 • 1. turnus: 06.24-07.05. Az iskolatitkárnál reggel 8 és délután 15 óra között, szerdán 17-ig.
 • IV. KORCSOPORTOS KERÜLETI FIÚ KOSÁRLABDA 1. HELY

  Álló sor balról jobbra: Rófrics Sebastián, Lajkó Máté, Szamosi Márk, Polus Péter, Eszes Bálint, Kovács Boldizsár Guggoló sor balról jobbra: Berkes Balázs, Kertész Áron, Margitfalvi Márk, Szarvas Tamás, Dudás Soma

  A bajnokság és a csapat legjobbja Kovács Boldizsár volt, aki a MAFC színeiben versenyez. Idén az országos bajnokság 6. helyét szerezték meg.

  SZÜLŐI ÉRTEKEZLET

  Tisztelt leendő első osztályos Szülők!

  Május 15-én 17 órakor szülői értekezletet tartunk Önök számára! Megjelenésére, vagy távolmaradásának jelzésére feltétlen számítunk!

  Üdvözlettel

  Fazekas László igazgató

  8. GYÓGYÍR XI. CSALÁDI EGÉSZSÉGNAP

  Részletek megtekintése (PDF)

  MAGYAR ORSZÁGOS AKROBATIKUS ROCK AND ROLL VERSENY

  Toma Patrik és Apró Lili győzött a mezőkövesdi országos versenyen! GRATULÁLUNK!

  "....Nagyon büszkék vagyunk rájuk, egy rendkívül erős mezőnyben tudtak győzni, Mezőkövesden, egy olyan versenyen, amire reggel 7 órakor indultunk otthonról, 11.00 óra körül táncoltak először, majd középdöntőben kora délután, és a döntő kört már este 7 felé sikerült letáncolniuk... Az eredményhirdetés 20.00 óra felé sikeresen lezajlott, hihetetlen amit ezek a gyerekek kibírnak :-)....." - Toma Renáta

  BEISKOLÁZÁS

  Tisztelt Szülők!

  A 2013. április 16-án az iskola honlapjára kihelyezett osztályba sorolás a mai napon hatályát veszíti. Aki határozatot kapott az elutasításról, és a mai felvételi lista alapján felvételt nyert, annak az elutasító határozata érvényét veszítette. Az iskola titkárságán átveheti a felvételről szóló dokumentumot.

  Örömmel értesítem Önöket, hogy a Tankerület és személy szerint Laucsek István úr segítségével és rugalmas hozzáállásának eredményeképpen engedélyezték számunkra egy új osztály indítását. Ez azt jelenti, hogy minden körzetes és minden testvér gyermeket fel tudtunk venni. Az elmúlt hetekben olyan helyzet alakult ki, amellyel, mint iskolaigazgató is először találkoztam, ezért én is hozzájárultam ahhoz, hogy ez így történt. A tapasztalatokból tanulni fogok! Köszönöm a türelmüket és együttműködésüket!

  Az alábbiakban közre adom a felvett tanulók listáját, osztályba sorolását a külföldön tanulók és a helyhiány miatt elutasítottakét. Akiket elutasítottunk azoknak a határozatot pénteken postára fogjuk adni. Egyúttal köszönöm, hogy iskolánkat választották! Sok sikert kívánok gyermekük számára.

  A 16-án közzétett osztályba soroláshoz képest történtek változások. Ezek a változások, mind szakmailag indokoltak és védhetőek. Kérem, fogadják el a kihirdetésre kerülő osztályba sorolást. Az új tanítót és napközis tanítókat (amennyiben a munkáltató engedélyezi az állás meghirdetését, eddig az időpontig), még májusban be szeretnénk mutatni önöknek, egy bemutatóóra keretében. Azt a szülő, aki gyermekének külföldi tartózkodása miatt, kéri tanulói jogviszony szüneteltetését, határozat formájában értesítem a tanulóviszonyuk felfüggesztéséről, addig az időpontig, amíg tankötelesek. Miután életkoruk alapján nem lesznek tankötelesek (abban a tanévben amelyben16 életévüket betöltötték), úgy attól az időponttól, tanulói jogviszonyukat megszüntetem!

  Még egyszer köszönöm, hogy kitartottak és bíztak bennünk! Jó pihenést és nyugodt álmot kívánok Önöknek.

  Fazekas László igazgató

 • NÉVSOR
 • Információk
 • ERKÖLCSTAN

  Tisztelt Szülők!

  Erkölcstan/Hit- és erkölcstan tantárggyal kapcsolatos tájékoztatót tartunk a 4-es tanulók szülei részére.

  Ideje: 2013. április 11-én 18 órakor Helye: az iskola könyvtára

  Tájékoztatót tartják:

 • Fazekas László, igazgató
 • Az iskolai erkölcstant tanító pedagógus: Pintér István

  Egyházak képviselői:

 • Magyar Katolikus Egyház
 • Magyarországi Református Egyház
 • Magyarországi Evangélikus Egyház
 • Hit Gyülekezete

  Budapest, 2013. április 4. Fazekas László igazgató

 • ÖKO KÉPEK

  NYUSZI KUPA

  KERÜLETI ÜNNEPSÉG AZ ISKOLÁNKBAN

  Kerületi ünnepség iskolánkban az 1848-as Forradalom és Szabadságharc emlékére

  Most fordult elő iskolánk történetében először, hogy a Himnuszt díszőrök tisztelgése mellett énekelhettük el. Azt hiszem mindenki számára felejthetetlen élmény volt. Ezt követően elsőként Fazekas László, iskolánk igazgatója köszöntötte a megjelent vendégeket és a diákokat, majd dr. Hoffmann Tamás polgármester úr ünnepi köszöntője következett, őt dr. Simicskó István államtitkár, a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselője követte a mikrofonnál, aki ünnepi gondolatait osztotta meg a hallgatósággal. A vendégek között helyet foglaltak a Polgármesteri Hivatal illetve a Klébersberg Intézményfenntartó Központ képviselői is. Az ünnepi műsorhoz kapcsolódóan Pro Communitate Újbuda, Pro Urbe Újbuda kitüntetések, valamint az Újbuda kiváló sportolója és Újbuda kiváló edzője elismerő címek átadására is sor került. A színvonalas iskolai műsort Bogdán Nándor tanító mutatta be 3.a osztályával, közreműködtek : Márkus Lászlóné, Müller Mónika, Tóth-Kovács Judit (tánc betanítása), valamint Fehér Adrián vezetésével az iskolai énekkar.

  MÁSODIK VILÁGHÁBORÚS KIÁLLÍTÁS

  A II. Világháború 1939-től 1945-ig tartott, mely az emberiség történetének legnagyobb, legvéresebb és legtöbb szenvedéssel járó fegyveres harca volt. A háborúban több mint 61 ország vett részt, a Föld 80%-án folytak harcok, s 40 ország területe vált tartós hadszíntérré. A halálos áldozatok száma 72 millió felett volt. A kiállítás a háborúban használt legismertebb haditechnikai eszközöket mutatja be. Olyan angolszász, német és szovjet harcjárműveket láthatunk, amelyeket már névről vagy filmekből jól ismerhetünk, például: Crusaider, Valentiene, Párduc Tigris, Király Tigris, T-34-es, KV-1 harckocsik. A repülőgépek közül a Spitfire, Stuka, He-111, Me-262, és a La-7.

  A kiállításnak főbb érdekességei:

 • a PzKpfw -VI Tigris harckocsi, amely szétszedett állapotba betekintést enged nekünk egy harckocsi felépítésébe, kialakításába,
 • korabeli újságok, melyek megmutatják, hogyan látta a kor embere az eseményeket, milyen vicceken nevetett,
 • korabeli térképek, amelyeken az emberek nyomon követhették a háború eseményeit, kis zászlócskákkal megjelölhették a harcoló felek elhelyezkedését.

  Minden érdeklődőt szeretettel várunk az iskola aulájában. Szívesen válaszolok kérdéseitekre. A maketteket készítette: Hocza István és Szilágyi Zsolt Szilágyi Péter 6.b

 • PARLAMENT LÁTOGATÁS

  KÖRZETI UTCÁK

 • Iskola körzete, utcák (pdf)
 • USZODA

  ISKOLAKÓSTOLÓ

  ISKOLAKÓSTOLÓ

  2013/2014-ES TANÉVBEN INDÍTANDÓ ELSŐ OSZTÁLYOK

  A 2013/2014-es tanévben 3 első osztály indítását tervezzük. Az óvodától, szülőtől való elszakadást szeretettel, türelemmel, sok egyéni törődéssel könnyítjük meg. Erre hathetes szoktatási időszakot tervezünk játékos feladatokkal, mesével, bábozással, udvari játékkal stb. Fontosnak tartjuk a következetességet és a fokozatosságot a napi munkában. Célunk, hogy gyermekeinket ily módon is felkészítsük a hosszú iskolai évekre, megszerettetve velük a tanulást és az iskolai közösséget.

  NYÍLT ÓRÁK, NYÍLT NAPOK IDŐPONTJAI

 • Iskolakóstoló a szülőknek és a gyermekeknek: 2013. február 23. szombat, 9.00-12.00. (A gyerekek tornacipőt és úszáshoz való felszerelést is hozhatnak!)
 • Nyílt órák a szülőknek: 2013. március 5. kedd, 8.00-11.00 Tájékoztató: ugyanezen a napon 11.00-12.00 között.
 • Órarend a nyíltnapon

  LEENDŐ ELSŐ OSZTÁLYOSOK SZÜLEI RÉSZÉRE SZERVEZETT SZÜLŐI ÉRTEKEZLET

 • Időpontja: 2013. május 15. szerda, 17.00 óra.

  A tanköteles tanulók iskolába való beiratkozásának időpontjai a 2013/2014-es tanévre

  I. A kormányhivatal 2013. március 8-ig közzéteszi az iskola felvételi körzetét. Amit a lehető leghamarább megjelenítünk az iskola honlapján és az iskola hirdetőtábláján.

  II. Az általános iskolai beiratkozás időpontja:

 • 2013. április 8. (hétfő): 8:00.18:00 között
 • 2013. április 9. (kedd): 8:00.18:00 között

  III. Jelentkezéshez az alábbi dokumentumok szükségesek:

 • a gyermek személyazonosítására alkalmas, lakcím kártyát és a gyermek anyakönyvi kivonatát,
 • az iskolába lépéshez szükséges fejlettséget elérését tanúsító igazolás, az igazolás lehet:
 • óvodai szakvélemény,
 • nevelési tanácsadás keretében végzett iskolaérettségi szakértői vélemény,
 • sajátos nevelési igényű gyermek esetében a Szakértői Bizottság szakértői véleménye.

  IV. A tanuló felvételéről az általános iskola igazgatója a 20/2012. (VIII.31) EMMI rendeletben foglalt eljárásrend szerint dönt

  V. A felvételről, vagy elutasításról szóló határozatot az iskola igazgatója 2013. április 26-ig küldi meg a szülő részére

 • III. KORCSOPORTOS RÖPLABDA CSAPATUNK

 • Csapattagok: Náray Balázs, Brenzovits Péter, Wagner Zoltán, Eiles Károly, Juhász Péter, Szilágyi Ádám, Szilágyi Péter
 • "BALÁZSOLÁS"

  A szertartást február 3-án vagy az azt követő vasárnapon végzi az egyház Szent Balázs püspök és vértanú emlékére. A legenda szerint szerette az állatokat, azok barlangja köré csoportosultak és áldását várták, valamint védték és őrizték. Az ünnepnaphoz fűződik a már alig gyakorolt, szintén balázsolásnak nevezett népszokás: jelmezes gyerekek csákóval, süveggel a fejükön járták a falut, diákokat toboroztak és adományokat szedtek. Szintén balázsolásként említik azt, mikor a torokfájósokat parázsra vetett alma héjával megfüstölik azért, hogy ezzel a betegséget okozó gonoszt elűzzék. A 4.a osztályos diákok iskolánk osztályai után a Törcsvár utcai Óvodásokat is meglátogatták, akik nagy érdeklődéssel hallgatták az iskolások produkcióját.

  KÉPEK

  FARSANG

  Frissítve: Bárdits Marika és Sáringer Márta képeivel. Tavaszhívogató jó hangulat, tánc és bolondozás. Végre picit felszabadult a "tél alól" az iskola. Köszönjük mindenkinek, aki eljött és jelmezével feldobta a hangulatot, segített a szervezésben, rendrakásban. Továbbá az ex-nyolcadikosoknak, akik nagy számban látogatták meg régi alma materüket.

  KÉPEK

  PARTIZÁN

  KÉPEK

  Csapattagok: Hajagos-Tóth Boglárka, Czár Noémi, Perlaky Zsófia, Apáthy Anna, Bánszky Zita, Hőnich Manuela, Mattányi Sára, Hajagos-Tóth Kamilla, Magyar Csenge, Szabó Bianka

  ISKOLAKÓSTOLÓ

  2013/2014-ES TANÉVBEN INDÍTANDÓ ELSŐ OSZTÁLYOK

  A 2013/2014-es tanévben 3 első osztály indítását tervezzük. Az óvodától, szülőtől való elszakadást szeretettel, türelemmel, sok egyéni törődéssel könnyítjük meg. Erre hathetes szoktatási időszakot tervezünk játékos feladatokkal, mesével, bábozással, udvari játékkal stb. Fontosnak tartjuk a következetességet és a fokozatosságot a napi munkában. Célunk, hogy gyermekeinket ily módon is felkészítsük a hosszú iskolai évekre, megszerettetve velük a tanulást és az iskolai közösséget.

  NYÍLT ÓRÁK, NYÍLT NAPOK IDŐPONTJAI

 • Iskolakóstoló a szülőknek és a gyermekeknek: 2013. február 23. szombat, 9.00-12.00. (A gyerekek tornacipőt és úszáshoz való felszerelést is hozhatnak!)
 • Nyílt órák a szülőknek: 2013. március 5. kedd, 8.00-11.00 Tájékoztató: ugyanezen a napon 11.00-12.00 között.
 • Órarend a nyíltnapon

  LEENDŐ ELSŐ OSZTÁLYOSOK SZÜLEI RÉSZÉRE SZERVEZETT SZÜLŐI ÉRTEKEZLET

 • Időpontja: 2012. május 15. szerda, 17.00 óra.
 • A SAKK VARÁZSA

  Sakk oktatás az iskolában. A jövőben oldalt is - egy közvetlen linken, elérhető a nagyközönség számára.
 • SAKK
 • KÖSZÖNET

  Karácsonyi ajándékgyűjtés köszönet

  ISKOLAI KARÁCSONY

  KÉPEK

  KELLEMES KARÁCSONYI ÜNNEPEKET KÍVÁNUNK!

  A FARKASRÉTI ÁLTALÁNOS ISKOLA ÖSSZES DOLGOZÓJA!

  OSZTÁLYOK BEOSZTÁSA (2013/14)

  Tisztelt Szülők!

  Ígéretünkhöz híven tájékoztatjuk Önöket a 2013/14-es tanévre vonatkozó döntésünkről. Indítandó osztályaink a következők:

 • 1.a osztályfőnök: Jankovits Zsuzsanna osztálytanító: Bolyki Katalin
 • 1.b osztályfőnök: Domonkos Mária osztálytanító: Hollósy Klára
 • 1.c osztályfőnök: Müller Monika osztálytanító: Csákóné Horváth Rita
 • 3.a osztályfőnök: Sáringer Márta osztálytanító: Szlávik Dániel
 • 5.a osztályfőnök: Försterné Pávai Imola
 • 5.b osztályfőnök: Pávai Ákos
 • 5.c osztályfőnök: Vellai Tibor

  Fazekas László igazgató

 • MADÁRETETŐK

  KÉPEK

  A "Készíts madáretetőt!" pályázatra nagyon sok míves mű érkezett! A képek csak ízelítőt adnak a valóságban jobban élvezhető látványból. Az etetők elkészítői között van önállóan ügyködő első osztályos és hetedikes diák, aki szüleivel összefogva alkotott. Sokféle anyag (tejes doboztól a faragott fáig, kókuszdió csonthéjától a virágcserépig) és elkészítési mód jellemzi a behozott madáretetőket. Van, aki környezettudatosan újrahasznosítható alapanyagot választott… Közös bennük az ügyesség, a jó szándék és a minőségi megvalósítás! Valósággal irigylem a madarakat, amik ezen a télen -akár otthon, akár az iskola kertjében- ilyen remek helyekről csipegethetik a mindennapi betevő magot!

  Gratulálunk az ügyes kezű készítőknek!

  (Kismarton) Zsuzsa néni és az Öko-munkaközösség

  ALAPÍTVÁNY

  Kedves Szülők!

  December 1-jén megrendezett adventi készülődés idején mutattuk be az interaktív táblát, s ennek használatát. Nagy sikerrel. Mivel iskolánk több tanára, tanítója szívesen használna egy ilyen táblát az oktatásban, ezért az alapítvány kuratóriuma úgy döntött, hogy vesz egyet. Ezért gyűjtést rendeztünk, ismét "csempejegyet"adtuk ki. 62ezer forint jött össze. Minden kedves adományozónak nagyon szépen köszönjük. Természetesen ez az összeg azonnal az alapítvány bankjába befizetésre kerül. Az adományokat továbbra is szívesen látjuk, hisz elég komoly ára van./ Most 600 000 Ft./ Balogh Mariann néni szeretettel várja a támogatókat./ 500 Ft értékű "csempejegyeink " vannak./ Ha úgy gondolják, hogy esetleg egyenesen a bankba küldik, kérjük a megjegyzés rovatban feltüntetni: "Interaktív tábla" számla szám: 10300002-20618128-00003285

  Köszönettel és tisztelettel: Portkóné, a Kuratórium nevében

  ADVENTI KÉSZÜLETEK

  KÉPEK

  ADVENTI KÉSZÜLETEK

  KÉPEK

  _____________________

  Korábbi hírek:

 • 2012 | 2011 | 2010