ÜNNEPEK

2017/2018-AS TANÉV OSZTÁLYFŐNÖKEI

Tájékoztató a 2017-2018-as tanév osztályfőnökeiről

PRIMA PRIMISSIMA

Farkasréti Általános Iskola tanárai és diákjai gratulálnak az iskolánkhoz sok szállal kötődő 2016 PRIMA PRIMISSIMA Díjas Medveczky Ádám karnagy úrnak!

 • Medveczky Ádám, karmester, címzetes egyetemi tanár (forrás: http://primissima.hu/jeloltek/)
 • A linken olvasható az iskola diákjai által készített interjú Medveczky Ádám úrral.
 • FENYŐ VAGY MŰFENYŐ?

  Cikk letöltés (pdf)

  NYÍLTNAP INFORMÁCIÓK

 • Alsós nyíltnap 2016.11.21. Hétfő, 2016.11.22. Kedd
 • Felsős nyíltnap 2016.11.23. Szerda, 2016.11.24. Csütörtök
 • Felsős nyíltnap terembeosztás
 • DÁNIA

  Dániai Továbbtanulás

  5 éve végzetem a Farkasréti Általános Iskolában, majd a Budapesti II.Rákóczi Ferenc Gináziumba jártam nyelvi előkészítő osztályba. Szerintem nagyon fontos már az is, hogy jól megválasszuk az általános iskolát, ahova jó esetben 8 évet fogunk járni, hiszen az első osztálytól kezdve sajátítunk el mindent és fejlődünk a legjobban. A gimnáziumban emelt szinten tanultam angolt és mellette a második nyelvem az olasz volt. A középiskolás éveim alatt döntöttem el, hogy biztosan külföldön szeretnék tanulni, majd az utolsó évemben választottam Dániát. Az egyetemi rendszer teljesen más, mint Magyarországon. Itt leginkább gyakorlati feladataink vannak, amiket négyfős tanulócsoportokban kell megoldani. Általában nincs két azonos nemzetiségű egy csoportban, így próbálják a tanárok elérni, hogy megismerjük egymást szokásait és kultúráját. Augusztus elején költöztem ki, hogy mire elkeződik az egyetem elintézzek mindent és ismerjem a környéket. Majd Augusztus végén elkezdődött az iskola, megismertem az új osztálytársaimat, beiratkoztam az egyetemi sport klubba,( a focitól kezdve a táncig mindenféle sport megtalálható) és elkezdtem munkát keresni. Az egyetemen találtam egy hirdetést, hogy olaszul beszélő diákot keresnek, egy férfi kiegészítőket áruló céghez, részmunkaidőre. Rögtön jelentkeztem örültem,hogy végre találtam munkát, majd az interjú után kaptam egy e-mailt, hogy felvettek. Kiderült,hogy van magyar weboldala is a cégnek (trendhim.hu), így mindkét részen tudok dolgozni. Az egyetem és a munka mellett járok dán nyelvtanfolyamra szombatonként,ahol az első 180 óra ingyenes az EU tagjainak. Nagyon sok előnye van,ha tanulsz dánul,mint például,hogy sokkal könyebben találsz munkát és a dánok is sokkal segítőkészebbek,ha dánul beszélsz hozzájuk. A magyarországi árakhoz képest,sajnos nem olcsó az élet Dániában,de minden egyetem ingyenes és ha egy diák dolgozik heti 10-12 órát,akkor az államtól kaphat egy úgynevezett "SU támogatást". A legtöbb diák ezt kihasználja,hiszen nagyon nagy segítégnek számít. Mindenkinek ajánlom Dániát,aki szeretne ingyen tanulni, multikulturális környezetben.

  SÜTEMÉNYVERSENY

  Kedves Szülők!

  Itt az alkalom, hogy jól bevált kedvenc süteményükkel, a családi sikerek után, iskolánkban is bemutatkozzanak! Pályázni egy tálca édes vagy sós, saját készítésű házi süteménnyel lehet. Helyszín: kis tornaterem

  A sütemények, zsűrizés után, árusíthatóak. A bevétel az osztálypénzt gyarapítja. Az alkotásokat 5 tagú zsűri pontozza, az alábbi szempontok szerint:

 • tálalás
 • külső megjelenés
 • állag
 • íz
 • kreativitás

  Praktikus lenne, ha a sütemények receptjeit az érdeklődő közönség a helyszínen megkaphatná. A győztes sütemények elkészítőit oklevéllel jutalmazzuk.

  Sikeres, vidám sütögetést kívánunk!

 • KERÜLETI DÍJÁTADÓ

 • Zombori Enikő, Vasady-Kovács Dalma, Imre Zsófia, Perlaky Zsófia, Traumberger Edit, Bolyki Katalon, Simicskó István, Gebri-Horváth Bence, Hoffmann Tamás, Kocsis Zoltán (képre kattintva nagyítható)
 • FOGADÓÓRÁK NOVEMBER 15. KEDD 17.00-19.00

  Felsős fogadóórák

  MENZA

  Aktuális heti étlap

  KÖZÉPISKOLAI FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ

  Tisztelt Szülők!

  Tájékoztatom, hogy az Oktatási Hivatal a 2016/2017. tanévi középfokú felvételi eljárásra vonatkozó aktuális információkat hozott nyilvánosságra honlapján. Az általános iskolai és középfokú iskolai feladatot ellátó intézmények számára készült tájékoztatók megtalálhatóak a www.oktatas.hu honlapon a Köznevelés/Középfokú felvételi eljárás/Aktuális beiskolázási időszak (2016/2017. tanév) menüpont alatt. Tájékoztatjuk továbbá Önöket arról, hogy a fent említett menüpontban elérhető a Felvételi a középfokú iskolákban a 2016/2017. tanévben kiadvány, amely részletes információkat tartalmaz a középfokú felvételi eljárás menetére vonatkozóan.

  Tájékoztató letöltése innen is lehetséges (pdf)

  SAKKMESTER ÉS TANÍTVÁNYAI

  A magazin hűséges - és a sakk iránt is fogékony - olvasóinak aligha kell bemutatni Benyeda Tibort, a hatvannégy mezőn zajló szellemi csatározás egyik jeles hazai elkötelezettjét. A nemzetközi minősítésű okleveles sakkedző, aki Budapesten él, oktat több helyütt bíráskodik, versenyeket szervez, az iskolában pedig önálló tantárgyként oktatja a sakkot és a matematikát, hittel vallja: a sakk fejleszti a gondolkodást. Nem lehet eléggé korán kezdeni. Beszélgetésünkben ez utóbbi tételhez szolgált "kész példákkal", tanítványai közül három tehetséget külön is bemutatva.

  Természetesen, és ha nem találja önzésnek, akkor hadd kezdjem a felsorolást saját gyermekemmel. Benyeda Mónika ötéves korától sakkozik, most 15 esztendős, s örömmel tapasztaltam folyamatos előrelépését, fejlődését tudásban, gondolkodásban. Ha csak a sakk részét veszem életének, az első lépések megtanulásától kezdve fokozatosan lépett előre, jutott egyre magasabbra szellemiekben, technikában és taktikában egyaránt. Első óvodás versenyét követően már az országos diákolimpiai döntőbe is beverekedte magát, FIDE-értékszámot szerzett, vagyis a nemzetközi szövetségnél is jegyzett versenyző vált belőle. Szeretném, és minden alapja meg is van rá, hogy remek sakkozó váljék belőle.

  Lánya nemrég ballagott el a Jókai Mór Általános Iskolából, "ugorjunk át" innen a Farkasréti Általános Iskolába, ahol tanrend szerint is oktatja a sakkot, s ugyancsak akad külön is említésre méltó játékosa.

  Nagy Bella Blankát a diákolimpiára neveztem. Remekül teljesített, s ahogyan a területin, a budapesti döntőben is ő bizonyult az egyik legtöbb pontot szerzőnek harmadik táblán játszóként. Egy szintén nagyon motivált sakkozóról van szó, aki szintúgy sokra viheti.

  A tinédzserek után keressünk egyet a tíz év alattiak társaságából is! A választottam a Bakács téri iskolából Csernyik Márk, aki hétéves és kiemelkedő tehetség. Egy esztendeje sakkozik, az interneten kezdte a megismerkedést a játékkal, s miután egyre jobban élvezte, a szülők oktatót kerestek mellé, így került hozzám. Előbb az édesanyját, aztán a nagyit, majd már édesapját is legyőzte, amikor a sakkhoz a legjobban értő családtag, az immár a teljesítményét szintén elismerő nagypapa is feladásra kényszerült vele szemben.

  S amit a sakk előnyeiről már mondtam: Márk memóriája, logikai, térlátó képességei is egyre javultak, a legfrissebb bizonyíték pedig az, hogy a legutóbbi iskolai év zárásakor dicséretet kapott matematikából. A versenyasztalnál is sikeresnek bizonyult: miután élete első sakkversenyét megnyerte, áprilisban győzött a Medosz Kupán is.

  Mit gondol, hova juthatnak el a legjobbak az ön által oktatottak közül?

  Akiben fantáziát látok, annak a csoportos képzést követően már egyéni képzés is szükséges. A legígéretesebbek egészen magas szintre emelkedhetnek, aki kész folyamatosan megdolgozni a sikerért, akár sakknagymesterré is válhat. Hogy egy tőlem már elkerült tehetséget említsek, kinek biztosan vezet felfelé az útja: Bohus Ádám, aki már több mint 2 100 élő pontjával mesterjelölt

  ROCK AND ROLL

  Gratulálunk és büszkék vagyunk Antoni Lilire, aki az okt. 8-án Prágában rendezett Junior Akrobatikus Rock&Roll Világbajnokságon, csapatával a Party Girls-el 3. helyezést ért el. Az alábbi linken a középdöntős rövid táncot (mellyel első helyen jutottak döntőbe), lehet megnézni:

  A 2016/2017-ES TANÉV MUNKATERVE

 • Farkasréti Általános Iskola 2016/2017. tanévre vonatkozó munkaterve (pdf)
 • Csöngetésirend a 2016/2017-es tanévben
 • KARÁCSONYI TÁMOGATÁS

  Tisztelt Szülők!

  Karácsonyi támogatás igénylésre van lehetőség Újbuda Önkormányzatánál

  A következő link tartalmazza a feltételeket. http://kozigazgatas.ujbuda.hu/esemeny/hirdetmenyek/tajekoztato-ujbudai-karacsonyi-tamogatasrol

  ALAPÍTVÁNY

  Tisztelt Szülők, Tanárok, Támogatók!

  Megkezdődött a 2016-2017-es tanév. Így az alapítvány munkája is folytatódik. Visszatekintve az elmúlt évre: 2016. tavaszán elkészült és nyilvánosságra került a 2015-ös év éves elszámolása, és beszámolója a közhasznú tevékenységről. Mind ez megtalálható a : biróság.hu Civil szervezetek névjegyzékében. Nyáron 4 pályázatot zártunk le. Az egyik az EMMI pályázat volt, -amiről már beszámoltunk,- a másik 3 önkormányzati. Év elejére elkészültek a sötétítő függönyök. Azokban az osztályokban kerültek felszerelésre, ahol projektorok működnek. Ez 19 tantermet jelent. Köszönet érte Hegedűs Győző Úrnak/ Apukának, ki segítségünkre volt, s egy osztály függönysorát ingyen, ajándékba adta. Mind azoknak, kik az alapítvány számlájára fizették be adójuk 1%-át, nagy hálával és köszönettel tartozunk. Idén 1 840 520 Ft-ot kapott az alapítvány. Ezt az összeget szintén-az iskola vezetésével egyetértve - kuratóriumi döntés alapján fogjuk felhasználni az iskola fejlesztésére, s a tanulók javára. Ez évben is várjuk szeretettel és köszönettel támogatásaikat.

  Sikeres évet kívánok mindenkinek, Gyermeknek, Szülőnek, Tanárnak.

  Portóné Téglásy Györgyi, a Kuratórium nevében

  FRISS DOKUMENTUMOK

 • 2016/2017 Naptár
 • 2016/2017 8-os továbbtanulás
 • 2016/2017 Tanfolyamok
 • 2016/2017 Szakkörök
 • FIGYELEM

  Tisztelt Diákok és Szülők!

  Megváltoztak az iskola alapdokumentumainak (Házirend, Pedagógiai Program) egyes részei. A lilával szedett szövegrészek tartalmazzák a változásokat. Kérem a változásokat alaposan elolvasni és betartani. A dokumentumok tartalmazzák az iskola működésének szabályait, ami az iskola valamennyi dolgozójára, diákjára és szülőjére egyaránt vonatkozik. A dokumentumokat a Szülői Szervezet és a diákok bevonásával készítettük el.

 • HÁZIREND
 • Egyes szankciók közötti átlépés szabályai táblázat (Házirend melléklet)
 • PEDAGÓGIA PROGRAM
 • MENZA 38. HETI ÉTLAP

 • Aktuális étlap
 • pensio17kft@gmail.com
 • PENSIO WEBOLDAL
 • TANULMÁNYI ÖSZTÖNDÍJ

 • Pályázati adatlap
 • Pályázati felhívás aláírt
 • Tanulmanyi ösztöndíj felhívás
 • Tanulmányi Ösztöndíj 42_2015
 • ROBI BÁCSI NYÁRI TÁBORA

  Videó megtekintés (mp4)

  GYÓGYTESTNEVELÉS IDŐPONTOK

  Tájékoztatjuk Önöket, hogy iskolánkban a gyógytestnevelés órák szeptember 15-én indulnak, melyet utazó gyógytestnevelő: Váczi Szilvia tart. A foglalkozások a következő időpontokban lesznek:
 • Felsős I. csoport: kedd 15:00 - 16.15 - ig, a tükrös tornaterem;
 • Felsős II. csoport: Kedd 16:15 - 17. 30 ig, nagyterem fele;
 • Úszás: Felsős I. csoport csütörtök 13:45 -14:30 -ig;
 • Úszás. Felsős II csoport csütörtök. 14:30 - 15.15 -ig;
 • Alsós III. csoport csütörtök 15:15 - 17:30 -ig, nagyterem fele;

  A csoportbeosztás szeptember 15-én történik meg, az iskolaorvos által végzett szűrés alapján.

 • TESTNEVELÉS

 • Testnevelés tájékoztató (pdf)
 • Gyógytestnevelés tájékoztató (pdf)
 • SZÜLŐI ÉRTEKEZLET IDŐPONTOK

  Szülői értekezlet időpontjai a felső tagozaton

  Szeptember 12-én hétfőn

 • 17 órától 18 óráig az iskola vezetése a 4. és a 6-os diákok szülei számára összevont szülői értekezletet tart. Helyszíne az ebédlő. Témája: Miért érdemes a Farkasréti Általános Iskolában befejezni a 8 osztályt. Az iskola vezetése,végzett diákok, szüleik osztják meg Önökkel tapasztalataikat. A bemutatkozás után kérdéseket lehet feltenni.
 • 18 órától ugyan ezeknek az évfolyamoknak osztályszintű szülői értekezletet tartanak az osztályfőnökök.

  Szeptember 13-án kedden pedig a 7-8. évfolyam számára az osztályfőnökök tartanak szülői értekezletet.

 • KÖTELEZŐ IRODALOM

  Tájékoztató (pdf)

  MENZA

  Aktuális heti étlap

  MŰVÉSZETTEL NEVELÉS

  TANÉVNYITÓ

  AUGUSZTUS 31. 18.00

  ISKOLAKEZDÉSI CSOMAG

  NYÁRI ÜGYELET

  Nyári szünidei Titkársági Ügyelet

  Minden szerdán: 9 órától 13 óráig

  NYÁRI INGYENES PROGRAMOK, TÁBOR

  Újbudai Humán Szolgáltató Központ Program ismertető (pdf)

  BÜSZKESÉGEK

 • Csák Júlia 7. c német vers- és prózamondó verseny 1. helyezett
 • Juhász Emma 4. b német vers- és prózamondó verseny 3. helyezett
 • Nejedly Naomi 2.a német vers- és prózamondó verseny 5. helyezett
 • Hegedűs Boldizsár 4.b matematika 2.hely
 • Veres Mátyás 6.c matematika 4.hely
 • Vavrek Zsanka 8.b matematika 5.hely
 • MOM MŰSOR

  Elkészültek a videók és a fényképek az idei MOM műsorról. Nagyon szépen köszönjük valamennyi szülőnek a segítséget és az anyagi támogatást ahhoz, hogy ilyen sikeres volt. Szeretnénk ezt azzal meghálálni, hogy az elkészült felvételeket ingyen közkincsé tesszük. Az alábbiakban megadott linkekről mindenki szabadon letöltheti és másolhatja.

  Még egyszer köszönöm a segítségüket és együttműködésüket!

  Az alábbi linkeken keresztül letölthető Iskolán születésnapi műsora, ami képekben és videókban is elérhető. A fájlok mérete igen nagy, ezért a letöltés időigényes, de mindenképpen megéri!

 • A képek linkje (kb.: 2,5GB)
 • Kisfilm linkje (kb.: 2GB)
 • Nagyfilm linkje (kb.: 12GB)
 • NYÁRI TÁBOROZÁS AZ ISKOLA PARTNER ISKOLÁJÁNAK DIÁKJAIVAL

  2016. július 5-től július 10-ig iskolai tábort szervezünk iskolánk testvériskolájával együtt. Részletek (pdf)

  EMLÉKEZŐ BÚCSÚ WELS PÉTER MÁTYÁSTÓL

  Mennykőcsapásként ért a hír: meghalt Wels Péter Mátyás TV riporter. 47 éves volt.

  Gyermekkora, szárnypróbálgatása tanúi voltunk mi - a mai nevén Farkasréti Általános Iskola 1975-1983-ig vele járó, legendásan jó szellemű osztályának tagjai, az őt tanítók vagy csak őt ismerők. Kitörölhetetlen és meghatározó emlék lett számunkra a tízéves Peti-Péter által alakított Móra-mese felejthetetlen didergő királya, hirdetve a szeretet mindenható hatalmát. Ha úgy kezdte mondandóját az együtt töltött öt évben, 4.-től 8.-ig, hogy amikor a nagyszüleimnél Trencsényben...tudtuk és vártuk, most valami jóízű igazság-mese keverék következik ízes, tiszta hangon, amiben benne van elődei sorsa, az ő gyermeki tapasztalata és valami tiszta vágy - párhuzamos a miénkkel. Egy volt a sok tanítvány közül, de előadói készsége, tiszta, szép beszéde ki is emelte őt. Éveken keresztük győzelemre esélyes prózamondó volt.

  Ha emelkedő ívet akartam fogalmazás óráimnak - és akartam - ő lett a befejező előadó-felolvasó. Sohasem csalódtunk. Mindig valami eredeti, hamisítatlan Wels Péter-es történet kerekedett ki általa. Jókedvet, örömöt teremtett maga körül! Közel állt hozzá a groteszk s a székely góbéság egyaránt. Szépen haladt az önmegvalósításban. Élete fontos eseményeinek részesévé válhattam néha. Ott lehettem a diploma-hangversenyén a régi Zeneakadémián. Fényképet őrzök szép, fiatal feleségéről, róla és kisfiáról - boldogságában adta nekem! Hogy örültem vele én is! Aztán riporter lett. Kapocs. Összekötő ember és ember között. Láthattuk őt rendszeresen. Néha találkoztunk is az osztályösszejöveteleken. Nem kellett nagy rábeszélés, hogy házigazdája legyen az iskolánk 75. évfordulójára rendezett műsornak. Éppen tíz éve! A közönség előtt állva fiatal férfiként is felidézte nekem azt a szőke, dióbarna szemű kisfiút, akit társai és tanárai is méltán szerettek. Nagymúltú iskolánk sok színe közül egy meghatározó volt. A mi számunkra a derű szinonimája. Az örök távozáshoz fájdalmasan fiatal volt! Sokan, nagyon sokan emlékezünk a mi kedves, tiszta, tehetséges Wels Péter Mátyásunkra.

  Az emlékezők: dr. Áprili Zoltánné (Margó néni) a hajdani osztályfőnök - magyartanár és a hajdani 8. a

  Emlékezzünk!

  Osztozunk családja mérhetetlen fájdalmában.

  A közösségi emlékidézést lehetővé tette dr. Németh Kinga kezdeményezésére a Farkasréti Általános Iskola igazgatója és tantestülete. 2016. 05. 09.

  Wels Petire emlékezve

  Tudjuk, valahol a mély tudatunkban ott van, hogy el lehet menni ilyen fiatalon is, de amikor megtörténik a közvetlen környezetünkből, akkor az megrendítő. Annyi idősek vagyunk mi is, mint ő volt. Osztálytársunk, akin mindig nevetni kellett, annyira vicces volt. Vicces de soha nem bántó. A fiúk akkor még tudtak néha idegenek, értetlenek, magukba fordulók lenni de ő valahogy mindig nyitottabb volt felénk, lányok felé. Talán az érzékenysége tette, hogy velünk is tudott kapcsolatot teremteni, nem voltunk idegenek neki mi sem. Érzékeny volt és tehetséges. Úgy tudott mesét mondani, hogy mi is, minden magyar órán örömmel hallgattuk újra és újra végig a versenyekre készülő gyakorlásait, amikor Margó néninek már alig volt javítani, szépíteni valója a stílusán. Talán nem kellett ránk szólni egyszer sem, hogy maradjunk csöndben és figyeljünk, mert bennünket is lekötött, olyan szépen mesélt. Nemcsak a hangjával tudott már akkor is bánni, de az arcával is, kezével is. Színésznek is készült talán. Ő is élvezte, szerette a történeteket, a szereplést, a figyelmet. Különös, hogy most ahogy írok róla, rá gondolok felidézem az arcának annyi játékát, a grimaszokat és fintorokat mosolyognom kell rajta most is. Most is vidámságot hoz nekem, annyi év után. Sokunknak értékes volt az az osztály és többen így vagyunk ezzel ma is. Még mindig élő közösség. Nagy dolog! Szeretettel és megrendülten emlékszünk rá.

  Krisztina

  Szia Peti!

  Egy hete történt, de még mindig nem tudom elhinni. Számomra még mindig felfoghatatlan, olyan mint egy rossz álom. Nem lehet igaz. Annyira élő a hangod, a mosolyod, az egész élettel teli, mindig vibráló lényed. Soha nem felejtem el, nem felejtjük el a Zöld barackokat. Köszönjük. Ott akkor a magyar órákon, életre szóló ajándékot kaptunk tőled. Mindegy volt, hogy prózát mondasz, szavalsz vagy énekelsz, mindig szájtátva hallgattunk. Soha nem felejtem el a házibulit a Törcsvárban, amikor éjjel a kertben opera áriákat énekeltél. Mint mindig, ott is hatalmas sikered volt.

  Nekünk megmaradtál a régi Wels Petinek. Soha nem felejtünk el, nagyon hiányzol nekünk!

  Kinga

  Petinek

  Peti! (nekem az maradtál) Nagyon sajnálom, hogy elmentél. Sok dolgod volt még itt. Csodálatos osztályunk, csodálatos Margó nénink volt. Te is egy csoda voltál. A tehetséged és a szereteted hajtott. Sokat kaptunk és tanultunk Tőled. Miért ilyenkor döbbenünk rá? Hiányozni fogsz, és hiányozni fog az, ami Te voltál.

  Isten Veled!

  Balázs

  "Akárhányszor meghal egy ember, az Universum egy része elpusztul. Mindaz, amit ez az ember érzett, átélt megcsodált, eltűnik Vele együtt, valahogy úgy, mint a könnyek az esőben..." (Paulo Coelho)

  Holnap lélekben ott leszek Veletek együtt a Farkasréti temetőben!

  Andrea

  ADÓ 1%

 • Teljes név: Farkasrét a Gyermekekért Alapítvány .Cím: 1112. Budapest Érdi út 2.
 • Adószám: 18251775-1-43
 • Számlaszám: 10300002-20618128-00003285
 • SZÜLŐI ÉRTEKEZLET

  Kedves leendő elsős Szülők!

  Szeretettel várjuk Önöket a május 12-én, csütörtökön 17 órakor kezdődő szülői értekezletünkre!

  1.a osztály: Elekházy Krisztina, Vránics Renáta tanítók nagy épület magasföldszint, az ebédlő melletti terem

  1.b osztály: Petneháziné Vad Virág, Bárdits Sándorné tanítók kis épület, emelet 3.

  1.c osztály: Keszthelyiné Szabó Anita, Sebrek Erika tanítók kis épület, emelet 2.

  MATEMATIKA

  Varga Ákos 4.b kenguru matematika verseny országos 1. helyezett 3964 gyerek közül 11 hibátlan dolgozat született, így 11 első helyezést adtak ki!

  1. ÉS 2. OSZTÁLYOSOK RAJZPÁLYÁZATI SIKEREI

  A Sulibüfé - egészségesen című rajzpályázaton eredményesen szerepeltek az 1.b és a 2.b osztály versenyzői. A díjátadón ételkóstoló is volt, ahol egészséges és finom falatokkal vártak minket. A Föld Napjára növényekről készült projektmunkával, rajzzal, közmondásgyűjteménnyel, lencsibaba készítéssel neveztünk. Szép ajándékokkal és díjakkal tértünk haza.

  HIT- ÉS ERKÖLCSTAN

  Tisztelt Szülők!

  Kérjük, hogy aki a 2016/2017-es tanévben módosítani kíván a Hit- és erkölcstan / Erkölcstan oktatásra korábban leadott nyilatkozatán, az legyen szíves, töltse ki az alábbi Nyilatkozatot és legkésőbb 2016. május 20-ig adja le a Titkárságon. Letöltés (pdf)

  FIGYELEM

  Tisztelt Szülők!

  Kérem Önöket, hogy a felvételi határozatukért fáradjanak be az iskolába. Aki nem tudja személyesen átvenni a határozatot, az jelezze e-mailben, hogy számára postán küldjük ki. Köszönöm a segítségüket!

  2016/2017 tanév első osztályba sorolás (pdf)

  MÁRCIUS 15 KÉPEK

  "Ami késik nem múlik", a képek felhelyezése sikerült, türelmüket ezúton is köszönjük!

  ÚSZÁS

  Gebri- Horváth Bence

  5. A osztályos tanuló a Fogyatékkal Élők Magyarországi Sportszövetsége ( FMSz) székesfehérvári,tavaszi országos úszóbajnokságán 50 méter és 100 méter hátúszásban egyaránt országos utánpótlás bajnok lett, 50 méter mellúszásban második helyezést ért el.

  GRATULÁLUNK!

  DIGISPORT interjú Király Nórával

  RÖPLABDA

  3. korcsoportos leány csapatunk, 2016.04.16-án szombaton a Szent László Gimnáziumban megrendezett budapesti röplabda diákolimpián III. helyezést ért el.

  Csapattagok: Revuczky Helga, Lackó Sarolta, Perlaky Zsófia, Vasady-Kovács Dalma, Imre Zsófia, Traumberger Edit, Ivics Petra, Zombori Enikő (CSK)

  Frissítés - 2016.04.30.

  Traumberger Gyula képei

  SZTRÁJK TÁJÉKOZTATÓ (2016.04.20.)

  Részletes információk (pdf)

  FALMÁSZÁS

  Csapattagok: Tóth Csenge, Tóth Hanna, Virágh Vanda

  Csapatunk a 3. korcsoportos leány versenyen 1.,2.,3. helyezést ért el! Gratulálunk a lányoknak.

  KERTÉPÍTÉS

  Tisztelt Szülők, Diákok.

  A hétvégén ismét jelentős mértékben közelebb kerültünk ahhoz, hogy elkészüljünk az iskolaudvar rendezésével és gyermekeik számára egy élhetőbb udvar kerüljön kialakításra. Ez nem valósulhatott volna meg a szülők, pedagógusok, néhány tanulónk és Sinka Ferenc portásunk áldozatos munkája nélkül. Pénteken és szombaton több mint 24 köbméter földet mozgattunk meg! Köszönöm nekik az iskola szépítésére felajánlott szabadidejüket. Nagyon jól éreztem magam a munka közben, igazán jó hangulatban telt az idő. Az esőt is elűzte a jókedvünk.

  Köszönöm mindenkinek a segítségét!

  MOM MŰSOR

  MEGHÍVÓ

  "Gyökerek és szárnyak"

  múlt, jelen és jövő

  Jubileumi műsor iskolánk 85. születésnapjára

  MOM KULTURÁLIS KÖZPONT

  1124 Budapest, Csörsz utca 18.

  Időpont: 2016. május 4. 17 óra

  Műsorszámok:

  ELSŐ FELVONÁS

 • Boldog születésnapot 2. b
 • Osztályfényképezés 30-as 6. b
 • Megnyitó
 • Népi mondókák, játékok . 1. a, b, c
 • De nehéz az iskolatáska! 2. c
 • Ritmikus gimnasztika 3. d
 • Osztályfényképezés 60-as 6. b
 • Tánc az esőben 3. b
 • Osztályfényképezés 6. b
 • Számok háborúja (fényjáték) 4. c
 • Harry Potter - Teszlek süveg 5. a
 • Osztályfényképezés most 6. b
 • Tornabemutató 7. a
 • Skót tánc 5. b
 • Gyermeklakodalmas 4. a  
 • MÁSODIK FELVONÁS

 • Árnyjáték 5. c
 • Gitárszóló 4.b
 • Tornabemutató 7.ab
 • Három pillangó mese 2. a
 • Moldvai táncok 3. c
 • UV 7. c
 • Dzsungel könyve - nyitány 4. b
 • Múltból a jövő felé 4. d
 • Rock and Roll 3. a
 • Légy jó mindhalálig 6. c
 • A múlt és jelen 7. b
 • A jövő iskolája 6. a
 • Keringő 8. a, b
 • Charleston és. 8. c  
 • Belépő ára felvonásokként 1000 Ft.(sárga jegy első felvonás; zöld jegy második felvonás) Az előadások sorrendje a felvonásokon belül változhat. A jegyigényeket az osztálytanító, osztályfőnök méri fel. Kérjük a kedves szülőket, hogy a korlátozott férőhelyek miatt, arra a felvonásra kérjenek belépőjegyet, amelyikben gyermekük szerepel!

  HIT- ÉS ERKÖLCSTAN

  A 2016/17-es tanévben hitoktatást vállaló egyházak megnevezése és kapcsolatártóik.

  FIGYELEM

  Tisztelt leendő első osztályos Szülők!

  Tájékoztatjuk azokat a szülőket, akiknek gyermekük nem tartozik az iskolánk körzetébe, hogy amennyiben az iskolánkba szeretnének felvételt nyerni, úgy csak ebbe az iskolába adják be a jelentkezésüket. Amennyiben a körzetes iskolába is jelentkeznek, úgy az elsőbbséget élvez velünk szemben.

  FIGYELEM

  A SZÜNET UTÁNI "A" HÉT LESZ!

  FOGADÓÓRA

  Tisztelt Szülők!

  A felső tagozat márciusi fogadóóráinak időpontja VÁLTOZIK!

  Új időpont: MÁRCIUS 21. HÉTFŐ 17:00-19:00-ig

  A változtatás a 23-án kezdődő tavaszi szünet közelsége miatt vált szükségessé, megértésüket és együttműködésüket köszönjük.

  HÚSVÉTRE HANGOLÓDVA

  A háztartástan szakkör már jó néhány éve működik. Lelkes alsó és felső tagozatos diákok a tagjai. Van, aki már több éve is aktív tag. A tavalyi évben volt külön német nyelvű háztartástan szakkör az akkori nyolcadikosoknak. Ami még érdekes, hogy egykori diákunk és persze volt szakkörösünk, tavaly már úgy járt vissza hozzánk, hogy a középiskolai kötelező közösségi szolgálatot nálunk teljesítette (nem mellesleg szakácsnak készül és vendéglátó ipari szakközépiskolába jár).

  Idén sajnos csak kéthetente tudunk találkozni, de mindig megbeszéljük, hogy mi készüljön a következő órán és ügyelünk az aktualitásokra - éppen milyen ünnep közeleg- és ügyelünk arra is, hogy szezonálisan mi a jó, egészséges és mégis finom étel. Persze nagyon fontos, hogy az elkészített ételekből egy kis kóstoló haza is kerüljön. A gyerekek visznek pici kóstolót a napközis tanáraiknak is, de például amikor fánkot sütöttünk, akkor a délután a tanáriban dolgozó pedagógusok nagy örömére nekik is jutott a finomságból.

  A mai foglalkozás a közelgő húsvét jegyében zajlott. Kétféle sütemény készült: sárgarépás muffin és sárgarépás linzer, amiből a nyuszi, pipi és kacsafigurák készültek. Nagy élvezettel és ügyesen dolgoztak a kiskukták és a képeken látható az eredmény.

  Íme, a két recept, hátha valaki kedvet kap egy kis közös húsvéti sütögetéshez:

  Sárgarépás muffin:

  Hozzávalók: 12 db formához

 • 30 dkg liszt
 • 2 tojás
 • 12 dkg cukor
 • ? tasak sütőpor
 • 1 tasak vaníliás cukor
 • csipet só
 • 1,5 dl tej
 • 1 kisebb reszelt alma
 • 2 nagyobb reszelt (20dkg) sárgarépa
 • 1 mokkáskanál reszelt ciromhéj
 • 13,5 dkg vaj, vagy margarin
 • Elkészítés:

 • 1. Mérjük ki a szárazanyagokat: liszt, sütőpor, só
 • 2. A tojást keverjük -kézi vagy gépi habverővel- kissé habosra és adjuk hozzá a vaníliás cukrot, a cukrot és az enyhén megolvasztott margarint.
 • 3. Az előző keverékhez lassan adagoljuk felváltva a szárazanyagot és a tejet, valamint a reszelt sárgarépát, almát és citromhéjat. Aránylag lágy tésztának kell lennie, ha túl sűrűnek találjuk, egy kis tejjel még lehet lazítani.
 • 4. A masszával töltsük meg a muffin formákat -kb. ? cm legyen a forma szélétől-, szép magasra fognak megkelni.
 • 5. Előmelegített sütőben (villanysütő: 180 fok), kb. 20 percig sütjük, majd nyitott ajtónál picit hűtjük, és csak utána vesszük ki
 • 6. Bármivel lehet dekorálni: csoki máz, cukormáz, cukoríron, "Haribo" műfű, különféle cukorka és csoki díszek.

  Sárgarépás linzer tészta:

  Hozzávalók:

 • 50 dkg simaliszt
 • 25 dkg vaj, vagy margarin
 • 1 tasak vaníliás cukor
 • 1 tasak sütőpor
 • 10 dkg cukor
 • 3 tojás sárgája
 • reszelt citromhéj
 • 1 nagyobb méretű sárgarépa, reszelve (kb 15 dkg)
 • szükség esetén 1evőkanál tejföl 
 • Elkészítés:

 • 1. A lisztet, sütőport összekeverjük.
 • 2. A margarint (vajat), langyosítjuk és hozzákeverjük a kézi habverővel felvert tojás sárgáját, majd a cukrot, vaníliáscukrot, reszelt citromhéjat és a reszelt sárgarépát,
 • 3. A munkát keverőgéppel folytatjuk és a margarinos-tojásos-répás masszához apránként hozzáadagoljuk a lisztet;
 • 4. A tészta összegyúrását kézzel folytatjuk, akkor jó a tésztánk, ha szépen összeáll egy nagy gombóccá, ha nem akar összeállni, akkor egy evőkanál tejfölt, keverjünk még hozzá,
 • 5. Ekkor folpackba csomagoljuk és ? órára a hűtőszekrénybe tesszük, pihenni- állítólag ettől lesz omlós a tészta, ezért ez egy fontos szakasz!
 • 6. A pihentetés után, a tésztát lisztezett deszkán ? cm vastagra nyújtjuk és tetszés szerinti formákat szúrunk ki belőle,
 • 7. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 10-12 percig sütjük, nem baj, ha világos, de ha az alja már "őszibarack-színű", akkor megsült. Az így elkészült tésztát tetszés szerint dekorálhatjuk.

  A képeken az elkészült finomságok és az elmélyült alkotók egy része látható.

 • BEIRATKOZÁS

  Beiratkozással kapcsolatos információk (pdf)

  GYÓGYTESTNEVELÉS TÁJÉKOZTATÓ

  Gyógytestnevelés Tájékozató letöltés (pdf)

  NYÍLT ÓRÁK

  Tisztelt jövendő elsős Szülők!

  2016. március 8-án, kedden szeretettel várjuk Önöket nyílt óráinkra!

  4.d nagy épület fszt.3. (ebédlő mellett)

 • 1.óra Vránics Renáta magyar
 • 2.óra Somoskőiné Elekházy Krisztina matematika
 • 3.óra Vránics R.- Elekházy K. magyar-matematika

  4.c kis épület em.3.

 • 1.óra Petneháziné Vad Virág matematika
 • 3.óra Petneháziné Vad Virág magyar

  2.b kis épület em.2.

 • 1.óra Keszthelyiné Szabó Anita magyar
 • 2.óra Keszthelyiné Szabó Anita matematika

  11 órától Fazekas László, az iskola igazgatója tart tájékoztatót a könyvtárban ( új épület 2. em.).

 • GEBRI - HORVÁTH BENCE ISMÉT ÖREGBÍTETTE ISKOLÁNK HÍRNEVÉT

 • Speciális Úszó Diákolimpia

  Gebri- Horváth Bence 5. A osztályos tanuló Debrecenben, a Fogyatékkal Élők Országos Úszó Diákolimpiáján 3 sprintszámban is ( 25 m mellúszás, 25 méter gyorsúszás, 50 méter hátúszás) aranyérmet nyert, így idén is elnyerte Magyarország speciális diákolimpiai bajnoka címet.

 • TORTÁK AZ ISKOLA SZÜLETÉSNAPJÁRA

  4 db album

  ISKOLAKÓSTOLÓ KÉPEK

  6 db album

  GABRIEL

  Gabriel a Farkasréti Általános Iskolában!

  Ebben a tanévben is tudtunk idegen nyelvet anyanyelvi szinten beszélő külföldi diákot fogadni az AISEC szervezet segítségével. Január 04-től február 13-ig Gabriel Brazíliából érkezett hozzánk. Mindenki megtapasztalhatta jótékony hatását az iskola hangulatára. Azok, akik merték vállalni az angol nyelvű kommunikációt, azoknak a nyelvtudása, bátorsága sokat fejlődött már ezalatt a 6 hét alatt is. Az alábbiakban Czikura Erika szállásadó szülő rövid szösszenetét olvashatjuk, arról, hogyan élte meg, milyen tapasztalatai vannak.

  Vasárnap este elbúcsúztunk Gabrieltől, aki hat héten át önkéntesként dolgozott az iskolában, azaz angolul beszélgetett a gyerekekkel, segítve ezzel a nyelvtanárok munkáját. Örömmel jelentkeztünk az iskola felhívására, hogy befogadó családot keresnek, akik szállást, reggelit és vacsorát biztosítanának a brazil fiúnak. Eddigi tapasztalataink szerint önkéntest fogadni sokkal több öröm, mint gond vagy költség. Aki volt már befogadva, maga is megtapasztalhatta, hogy ez milyen jó. A búcsúvacsorán megkérdeztük Gabrieltől, hogy hogyan érezte magát, illetve mi volt nehéz neki. Az iskoláról azt mondta, hogy nagyon jól érezte magát, szerinte jó iskola, sok az elkötelezett tanár. Azt nem tudjuk, hogy esténként hányszor találkozott, vagy ment koncertre a fiatalabb angol és nem-angol tanárokkal, de az biztos, hogy többször is. Még egy hete se volt itt, amikor azt mondta, hogy este a barátaival fog találkozni, aztán másnap reggel kiderült, hogy ez három tanítót, tanárt jelent. De máskor is mondta, hogy este Dannel (Dani bácsival) koncertre megy. Nehézséget a magyar nyelv okozott számára, főleg, amikor halat szeretett volna venni a piacon. Köszönni persze megtanult, és a "Tavaszi szél vizet áraszt" se okozott neki gondot a felsős farsangon. Legrosszabb élménye az volt, amikor egyszer lekéste az éjszakai buszt, és nagyon fázott a megállóban. Biztosak vagyunk abban, hogy a tantestületből sokan tettek azért, hogy Gabriel nagyon jól érezte magát. Búcsúzáskor több dolgot is mutatott, amivel az osztályok, a tantestület, vagy egy-egy tanár kedveskedett neki, pl.: póló, ital, csokik, lufi. Gabriel most Németországba utazott, hogy németül tanuljon. De a zászló, amit emlékül hagyott, még sokáig emlékeztetni fog rá. Mosolyát és kedvességét szívünkbe zártuk, és várjuk az újabb önkéntest, aki a mi iskolánkat fogja választani.

  A következő tanévben is szeretnénk külföldi diákokat fogadni, akár többször is. Ehhez viszont olyan nyitott és elfogadó családok jelentkezését várjuk - akár már most - akik befogadják és gondját viselik a diáknak.

  BÁLINT NAP

  BAJNOKOK!!!

  "Megszakítjuk adásunkat", ezt suttogva nem lehet kimondani: BAJNOKOK A LÁNYOK!!! Részletek, interjúk hamarosan.

  - még "csak" veretlenül -

  - a csúcson -

  Csapattagok:

 • Zombori Enikő
 • Vámos Adreinn
 • Traumberger Edith
 • Laczkó Sarolta
 • Perlaky Zsófia
 • Vasady-Kovács Dalma
 • Imre Zsófia
 • Rehuczky Helga
 • TÁJÉKOZTATÓ

  Tájékoztató az 5-es osztályfőnökökről (pdf)

  BÜSZKESÉGÜNK

  RABB CSENGE iskolánk 6-os tanulója számos nemzetközi műkorcsolya verseny helyezettje és győztese. Mind a tanulásban, mind a sportban követendő példakép lehet a diákjaink számára. Álljon itt a szülők levelének részlete is, amely a kollégáim számára is megerősítés kell hogy legyen.

  Tisztelt Igazgató Úr!

  Csenge fantasztikus fejlődése, erdményei, korosztályában a nemzetközi porondon is kivívott sikerei az Iskola támogatása, nélkül nem valósulhattak volna meg. Hálásak vagyunk a sok segítségért, köszönjük a rengeteg támogatást, bízunk benne hogy Csenge szerepléseivel, és a jégen (is) elért sikereivel öregbítheti az Iskola hírnevét.

  Hálás köszönettel:

  Rabb Viktor, Rabbné Dézsi Viktória, Rabb Csenge 2015-2016-os szezon rövid program (zene: francia sanzon, ZAZ)

  2015-2016-os szezon hosszú program/ kűr (zene: Big Gatsby) https://www.facebook.com/dezsi.viktoria/videos/vb.100001212991146/1039438056106618/?type=2

  Interjú DIGI SPORT TV 2016 01 27

  FARSANGI KÉPEK

  Judit néninek köszönhetően, sok-sok album örökítette meg az eseményt, a képek között jó csemegézést kívánok! (szerkesztő)

  MAGYAR KULTÚRA NAPJA KÉPEK

  A Magyar Kultúra Napján az iskolánkban, Woth Imre a Magyar Koronaőrök Egyesületének Elnöke tartott nagy sikerű előadást a magyar szent korona történetével kapcsolatban.

  VERS ÉS PRÓZAMONDÓ VERSENY KÉPEK

  ÖRÖKÖS ÖKOISKOLA

  VERETLENSÉGGEL ZÁRT AZ ARANYCSAPAT

  Az aranycsapat (P. Bence, L. Barnabás, L. Olivér, L. Barnabás, B. Gergő, S. Péter, Zs. Áron, M. Boldizsár, ) ismét bizonyított és több éves általános iskola veretlenségét és Bajnoki címét "végtelenre váltotta", - mivel sajnos jövőre már nem hozzánk járnak a most 8-os Urak! Ezúton is gratulálunk a nagyszerű és folyamatos teljesítményhez, és kívánok sok sikert a jövőben is, még ha nem is az iskola színeiben. B.Bá.

  KULTÚRROVAT FRISSÍTÉS

  Szalai Borbála

  ugrás a rovathoz, - amit mindig jobb oldali oszlopban találsz ;)

  ALAPÍTVÁNY

  Tisztelt Szülők és Támogatók!

  2016.év januárjában vagyunk. A Farkasrét a Gyermekekért Alapítvány sok szeretettel kíván Mindannyiuknak BOLDOG ÚJ ÉVET. Iskolánk tanulóinak és pedagógusainak továbbra is sok-sok segítséget szeretnénk nyújtani.

  Nagyon szépen köszönjük eddigi igen komoly támogatásaikat.Kérjük szépen, most se felejtkezzenek el ADÓJUK 1%-ról,melyet, ha az alapítvány részére adnak,többet tudunk oktatási fejlesztésre fordítani. Köszönjük szépen!

  A 2016/2017-ES TANÉVBEN INDÍTANDÓ ELSŐ OSZTÁLYOK

  A 2016/20167-es tanévben 3 első osztály indítását tervezzük.

  Az óvodától, szülőtől való elszakadást szeretettel, türelemmel, sok egyéni törődéssel könnyítjük meg. Az első heteket a beszoktatásra szánjuk játékos feladatokkal, mesével, bábozással, udvari játékkal stb. Fontosnak tartjuk a következetességet és a fokozatosságot a napi munkában. Célunk, hogy gyermekeinket ily módon is felkészítsük a hosszú iskolai évekre, megszerettetve velük a tanulást és az iskolai közösséget.

 • 1.a Somoskőiné Elekházy Krisztina osztályfőnök- Vránics Renáta osztálytanító
 • 1.b Petneháziné Vad Virág osztályfőnök- Bárdits Sándorné tanító (napközi)
 • 1.c Keszthelyiné Szabó Anita osztályfőnök- Sebrek Erika tanító (napközi)

  NYÍLT ÓRÁK, NYÍLT NAPOK IDŐPONTJAI

 • Iskolakóstoló a szülőknek és a gyermekeknek: 2016. február 20. szombat, 9.00-12.00. (A gyerekek úszáshoz való felszerelést is hozhatnak! Kérjük, 8.45 és 9.00 óra között érkezzenek meg az iskolába!)
 • Nyílt órák a szülőknek: 2016. március 8. kedd, 8.00-11.00 Tájékoztató: ugyanezen a napon 11.00-12.00 között.

  LEENDŐ ELSŐ OSZTÁLYOSOK SZÜLEI RÉSZÉRE SZERVEZETT SZÜLŐI ÉRTEKEZLET Időpontja: 2016. május 12. csütörtök, 17.00 óra.

 • JÓ HÍR!

  2015. szeptember 30-án pályázatot adtunk be az Örökös Ökoiskola cím elnyerésére. A pályázat sikeres lett, erről december 22-én értesültünk. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma által felkért Értékelő Bizottság javaslatára Sipos Imre köznevelésért felelős helyette államtitkár úr döntése szerint iskolánk 2016. január 1-től jogosult az Örökös Ökoiskola cím és logó használatára. (A cím visszavonásig érvényes.) A cím elnyerése csak a kezdet, megtartása folyamatos, közös munkát igényel: a valóban (nem csak papíron) környezettudatosan gondolkodó és tevékenykedő ifjúság nevelése, személyes példaadással (is), tanórán, tanórán kívül, otthon, itthon, külföldön. Ebben mindenkinek fontos szerep jut, nevelőként és neveltként egyaránt. A közös munkához kívánok mindenkinek kitartást és persze sok sikert!

  Öko és életvitel munkaközösség

  SAKK

  Kerületi bajnokságot nyert csapatunk! Gratulálunk a csapatnak! További részletek hamarosan ;) !

  VÉDD AZ ERDŐT - Egyél hódot!

  Nem kell ilyen drasztikus eszközökhöz folyamodni. Legegyszerűbb az újra használható papírt gyűjteni. Iskolánkban régi hagyománya van a papírgyűjtésnek. Évente kétszer buzgón nekilátunk és konténereket töltünk tele ezzel a fontos újra hasznosítható anyaggal. Az a tény, hogy újrahasznosítható, azt jelenti, hogy "életciklusa" meghosszabbítható, így tovább használható, ez pedig csökkenti a hulladék mennyiségét. És ez jó hír, mert mi, emberek -szemben a természettel - rengeteg hulladékot hagyunk magunk után működésünk során. Az újrahasznosított rostok többszöri (általában 3-4) használat után elgyengülnek, ezért mindig szükség van fából származó új rostokra is a papírgyártásban. Az is jó hír, hogy ezek Európa sok országában az erre a célra telepített erdőkből származnak. (Tehát nem egy régóta működő, bonyolult rendszert, egy életközösséget tesznek tönkre a cellulózért.) Jó hír, hogy a fakitermelés ellenére az európai erdők területe 30%-kal növekedett 1950 óta. Magyarországon is növelik az erdők területét! Magyarországon körülbelül 700.000.000 kg papírt használunk fel egy év során. (Gondolj erre, mielőtt a karácsonyi ajándékot becsomagolva még egy papírtasakba is beleteszed.) De: 400-450 ezer tonna papírt össze is gyűjtünk, és újra hasznosítunk. Egy tonna "újrapapír" előállításához 1150 kg újságpapírra van szükség. Egy tonna "rendes" papír előállításához pedig 1700 kg fára van szükség. (Egy teljesen kifejlett fából 300-350 kg papír előállításához elegendő nyersanyag nyerhető.) Az őszi papírgyűjtés során 13.050 kg papírt gyűjtöttetek! Ezzel körülbelül 63 fát mentettetek meg a kivágástól! Bravó!

  ÖkoMuki Ötletek:

 • Használd ki a papír mindkét oldalát!
 • Az egyik oldalán nyomtatott dokumentumok hátoldalát még lehet használni jegyzetelésre!
 • Otthoni papírdobozokból (pl. termékcsomagolás) készíthetsz ajándékdobozt.
 • Régi falinaptárt, posztert használhatsz füzetborítónak vagy ajándék csomagolására is.
 • Ne fogadj el, ne vigyél haza felesleges szórólapokat!
 • Keress környezetbarát papírt és használj ilyet!
 • Használd a gyűjtőszigeteket és oda dobd ki a feleslegessé vált papírhulladékot!
 • És ne felejtsd: a legjobb hulladék az, ami nem is jött létre!

  utóirat: A számok, adatok hozzávetőlegesek. Az általam felhasznált források mellett még rengeteg cikk foglalkozik a papírgyártás környezeti hatásairól. A szerzők adatai kissé (néha nagyon) eltérnek egymástól. A papírgyártás megítélése is változó. Akit érdekel az "igazság", nézzen utána!

 • KARÁCSONYI MŰSOR