ALAPÍTVÁNY

Teljes név: Farkasrét a Gyermekekért Alapítvány
 • Cím: 1112. Budapest Érdi út 2.
 • Adószám: 18251775-1-43
 • Számlaszám: 10300002-20618128-00003285
 • Alapító okirat (zip/jpg)

  Tisztelt Szülők , Érdeklődök! - 2017.02.27.

  A 2016-17-es tanév első felében is sikeresen tevékenykedett iskolánk alapítványa. Fejlesztettük a könyvtár állományát, napközis foglalkozásokat, diákönkormányzat által szervezett rendezvényeket támogattuk. A"kis épületben" rendbe hozattuk a szekrényeket, s székeket vettünk a tanári szobába.Egy-két kisebb eszköz vételével segítettük a kollégák munkáját.( CD-s magnó, lamináló gép, vízforraló ) Továbbra is támogatjuk a délutáni szakkörök, és a művészettel nevelés munkáját. Az "adventi készülődés" ideje alatti gyűjtés eredménye: 76 800 Ft. Nagyon szépen köszönjük. Célunk volt a "Medveczky terem" korszerűsítése. Ez folyamatban is van. Az elkövetkezendő fő célunk az erdei iskola támogatása, és végre befejezni a udvar bokrosítását.

  Kedves Szülők és Támogatók, újra itt az idő, hogy rendelkezzenek jövedelmük 1%-áról.Nagyon szépen kérjük támogatásukat, ezzel segítve az iskola diákjait, nevelőit.

  Köszönettel és tisztelettel: Portkóné T.Györgyi a kuratórium nevében.

  Tisztelt Szülők és Támogatók! - 2016.01.25.

  2016.év januárjában vagyunk. A Farkasrét a Gyermekekért Alapítvány sok szeretettel kíván Mindannyiuknak BOLDOG ÚJ ÉVET. Iskolánk tanulóinak és pedagógusainak továbbra is sok-sok segítséget szeretnénk nyújtani.

  Nagyon szépen köszönjük eddigi igen komoly támogatásaikat.Kérjük szépen, most se felejtkezzenek el ADÓJUK 1%-ról,melyet, ha az alapítvány részére adnak,többet tudunk oktatási fejlesztésre fordítani. Köszönjük szépen!

  Tisztelt Szülők, Érdeklődők.! - 2015.12.10.

  A Farkasrét a Gyermekek Alapítvány nevében írom ezt a tájékoztatót. A Nemzeti Erőforrások Minisztériuma által kiadott pályázaton elnyert pénzből megvett interaktív tábla,s projektor felszerelése megtörtént. Laptopot, vetítővásznakat használatba vették a kollégák. A tanév elején hozzájárultunk az új elsősök termeinek berendezéséhez, a napközisek csoportközi foglalkozások anyagi szükségleteinek fedezéséhez. Juttatást kapott a könyvtár ifjúsági könyvek vásárlására. Ezen felül vettünk egy magnót énekórákra, támogattuk a diákönkormányzatot. Folyamatosan megy a művészettel nevelés és a délutáni szakkörökkel való közös munkálkodás. Az udvar rendezésére bejött támogatás összege: 1.692 000Ft. Eddig ebből kiadtunk 1.301 970 Ft-ot. a jelenleg rendelkezésünkre álló összeg a további teendőkre: 390 030 Ft. Ez az összeg nem fedezi a tervezett kiadásokat. Ezért indult a gyűjtés erre a célra az " Adventi készülődésen". Ezek mellett eleget tettünk a XI.kerület Új Buda Önkormányzata által kiadott pályázat teljesítésének.( Művészeti neveléssel programhoz pályáztunk.) Most várjuk rá az összeget,mivel ez utófinanszírozású volt.

  Kedves Támogatók! Nagyon szépen köszönjük eddigi támogatásaikat.

  Lehetőségeikhez mérten továbbra is várjuk adományikat, ötleteiket.

  Tisztelt Szülők,Támogatók,Érdeklődők! - 2015.09.23.

  A Farkasrét a Gyermekekért Alapítvány szeretettel köszönti Önöket az új tanév alkalmából.

  2 sikeres pályázatról szeretnék először beszámolni.

 • Az Emberi Erőforrások Minisztériuma által kiadott pályázaton nyertünk 1 250 000 Ft-ot. E pályázat célja interaktív tábla, és a hozzá tartozó számítógép, projektor, hangszóró vásárlása volt. Ezen kívül jut még egy projektorra fedezet. Jelenleg folyamatban van a vásárlás.
 • A másik pályázatot a XI.kerület Önkormányzata által meghirdetett kulturális pályázaton nyertük. Ez 200 000 Ft volt, amit a Művészettel Nevelés projekt-re fordítunk.

  Hálásan köszönjük a SZJA 1%-os felajánlásokat. Idén 1 719 645 Ft. Érkezett.

  Ezt az összeget az iskola működésére használjuk fel.

  Közlöm még, hogy a 2014-es év költségvetési elszámolást, és beszámolót a bíróság jóváhagyta, és közzétételre került.

  Kedves Szülők, és Támogatók! Nagyon köszönjük eddigi adományaikat, s továbbra is várjuk lehetőségeik szerinti támogatást. / Ha valaki konkrét célt szeretne támogatni, kérjük a megjegyzés rovatba tüntessék fel./

  Üdvözlettel: Portkóné, a kuratórium nevében.

  Tisztelt Szülők, Tanárok, és Érdeklődők ! - 2014.06.10.

  Örömmel közlöm, hogy a pihenő házak rendbehozatala elkészült. Köszönet érte Sinka Feri portás bácsinak. Nagyon szépen készítette el. A csúszda-vár még sajnos várat magára. Mindig 1-1 hét haladékot kérnek. Amennyiben nem kezdik el júni közepéig új társaságot keresek. Nem könnyű, mert sokféle munka van rajta, s ez a cég vállalta, hogy úgy csinálja meg, hogy EU_biztos legyen.

  Szeretném tudatni, hogy a közhasznú civil szervezetekre vonatkozó új jogszabályoknak megfelelően mindent időben ( reményeink szerint) rendben leadtunk. Nagy-nagy köszönet dr. Fülöp Adriennek, kuratóriumi tagunknak érte. Sokat dolgozott vele. Köszönet Hegyi Kati könyvelőnknek is. Mellékletben olvashatják a a 2013- év beszámolóját.

  Adományaikat továbbra is szeretettel várjuk, az elkövetkezendő nyárra jó pihenést kívánunk:

  Üdvözlettel: Portkóné Téglásy Györgyi a Kuratórium nevében

 • Beszámoló (pdf)
 • Melléklet (pdf)

  Tisztelt Szülők! - 2014.04.02.

  A Farkasrét a Gyermekekért Alapítvány ezúton köszöni meg azoknak a Szülőknek és Támogatóknak a bizalmát, akik az elmúlt évi adójuk 1%-át az alapítvány javára fizették be. Köszönjük.

  Idén ebből az összegből a következőket segítettük: Interaktív tábla, 680.000 Ft,értékben. Sport-rendezvények hozzájárulás,60.000 Ft értékben. Színházi hozzájárulás,368.480 Ft értékben.Jutalomkönyv 458.000 Ft értékben.Kultúrális rendezvény 70.000 Ft értékben,Napközi, csoportközi foglalkozások 25.000 Ft értékben. TOVÁBBRA IS SZÁMÍTUNK TÁMOGATÁSUKRA.Kérjük idén is személyi jövedelemadójuk 1%-ról a Farkasrét a Gyermekekért Alapítvány javára rendelkezzenek:

  Az alapítvány adószáma: 18251775-1-43

  Támogatásukat megköszönve, tisztelettel üdvözli Önöket az:

  Alapítvány Kuratóriuma

  Kedves Szülők! - 2013.12.17.

  Egy nagyon szép és gazdag támogatásról szeretném tájékoztatni Önöket. Az elmúlt héten kaptunk 2 db számítógépet, és 10 db igen jó minőségű monitort. Mind ezt a MAGYAR EXPORTHITEL BIZTOSÍTÓ ZÁRTKÖRŰEN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG adományozta az alapítványnak. Amit természetesen az iskola tanulói vesznek birtokba, és használatba. Hálásan köszönjük.

  Kívánok az ott dolgozó Munkatársaknak,és Önöknek is áldott, békés karácsonyi ünnepeket.

  Üdvözlettel: Portkóné Téglásy Györgyi A Kuratórium nevében

  Tisztelt Szülők! - 2013.12.12.

  Nagyon szépen, és hálásan köszönjük adományaikat. 113 ezer Ft jött össze. Ezt az összeget betettem a bankba. A felújításokat tavasszal végezzük.

  Tisztelettel: Portkóné

  Tisztelt Szülők, Tanárok, Érdeklődök! - 2013.11.03.

  Szeretettel köszönti Önöket a FARKASRÉT A GYERMEKEKÉRT ALAPÍTVÁNY kuratóriuma 2013-14-es tanévben. Első ülésünkön három anyukának köszöntük meg eddigi odaadó önkéntes munkáját, mivel gyermekeik elmentek ebből az iskolából.

  Köszönjük dr. Bogyó Sándornénak, dr.Székely Andreának, Várnai Zsuzsának, és Diósiné Czeglédi Andreának.

  Újonnan megválasztott kuratóriumi tagok:

 • dr. Farkasné dr. Németh Kinga
 • dr. Fülöp Adrienn Ágnes

  felügyelőbizottsági tag: Péchyné Keszi Csilla

  Köszönjük szépen a nyár folyamán beérkezett támogatásokat. Leginkább az elsős gyermekek osztálytermének szépítésére fordítottuk. Örömmel közöljük,hogy megérkezett az SZJA 1%-os felajánlása is, 1 890 103 Ft értékben. Minden támogatónak hálásan köszönjük. ( Van és lesz helye bőven. ) Hogy mire költünk, ill. mit szavaz meg a kuratórium, írásban közöljük.

  Egy nagy felújítást szeretnénk: az udvaron lévő játékok rendbehozatala, s a pihenő házikók nádtetejének cseréje, vált igen szükségessé. Ezért a decemberi adventi készülődés napján ( dec.7-én ) erre a célra lehet adakozni. Előre is köszönjük.

  Továbbra is várjuk támogatásaikat, ötleteiket, kéréseiket.

  Tisztelettel: Portkóné Téglásy Györgyi A kuratórium nevében

  Tisztelt Szülők és Támogatók! - 2013.02.05.

  Nagyon szépen köszönjük a beérkező adományokat. Az interaktív tábla már "üzemel".Nagy sikerrel használják a tanító nénik. Köszönjük az erdei iskolával kapcsolatos visszajelzéseket. A hónap végéig döntés születik a támogatásokról. Továbbra is, ha bármi kérésük vagy gondjuk van, nyugodtan forduljanak hozzám, vagy az osztályfőnökhöz. Adójuk 1%-ával nagyban tudják segíteni az alapítvány céljait./ Ami természetesen az iskola tanulóira fordítódnak közvetlen,ill.közvetetten./

  Portkóné a Kuratórium nevében /portkone@freemail.hu/

  Kedves Szülők! - 2012.12.04.

  December 1-jén megrendezett adventi készülődés idején mutattuk be az interaktív táblát, s ennek használatát. Nagy sikerrel. Mivel iskolánk több tanára, tanítója szívesen használna egy ilyen táblát az oktatásban, ezért az alapítvány kuratóriuma úgy döntött, hogy vesz egyet. Ezért gyűjtést rendeztünk, ismét "csempejegyet"adtuk ki. 62ezer forint jött össze. Minden kedves adományozónak nagyon szépen köszönjük. Természetesen ez az összeg azonnal az alapítvány bankjába befizetésre kerül. Az adományokat továbbra is szívesen látjuk, hisz elég komoly ára van./ Most 600 000 Ft./ Balogh Mariann néni szeretettel várja a támogatókat./ 500 Ft értékű "csempejegyeink " vannak./ Ha úgy gondolják, hogy esetleg egyenesen a bankba küldik, kérjük a megjegyzés rovatban feltüntetni: "Interaktív tábla" számla szám: 10300002-20618128-00003285

  Köszönettel és tisztelettel: Portkóné, a Kuratórium nevében

  Kedves Szülők és Támogatók!

  Örömmel tudatom, hogy a 2011-es Személyi Jövedelem Adó 1%-os felajánlás megérkezett az alapítvány számlájára:1.551.243 Ft. Nagyon szépen köszönjük. Ez bizonyítja azt is, hogy az elmúlt évi /2010-es/ SZJA elszámolás pontosan és rendben történt az APEH felé.

  A következőkre fordítottuk a 2010-es támogatást: /2.095.516 Ft.ot./

 • Jutalmazások: 421.025 Ft
 • Művészeti nevelés Színház támogatás 506.746 Ft
 • Tanítást- tanulást segítő eszközök: 170.449 Ft
 • Bútorok az 1.osztályokba 276.870 Ft
 • Játszótér rendbehozatala, magnó-javítások: 202.672 Ft
 • Kirándulások támogatása: 46.340 Ft Ez összesen: 1.624.102 Ft. A fennmaradó 471.414 Ft.ot az idei erdei iskolai támogatásokra tettük félre.

  Az elmúlt év " Adventi készülődésén" kiadott csempejegy bevételének összege: 129 ezer Ft. volt. Célunk, hogy a névtábla felkerüljön az iskola homlokzatára most novemberben valósul meg. / Azért maradt el a tavaszi időszakban, mert reméltük, hogy tatarozzák az iskolát, s akkor kerül felrakásra. De sajnos nem. /

  A kivitelező által megadott tervezett költség: 230 000 Ft . Azért ilyen magas, mert komoly biztonsági előírásoknak kell megfelelni. A betűk összes költsége: 40 000 Ft.

  Az idei" Adventi készülődés " idejére is tervezünk csempejegy kiadását az alapítvány támogatására. / Cél eldöntése a későbbiekben lesz./

  Még egyszer nagyon köszönjük mindenféle támogatásukat, s várjuk azokat továbbra is.

  Üdvözlettel : Portkóné Téglásy Györgyi a kuratórium nevében