A könyvtár

 

 

Könyvtárunk alapterülete 116 m2, az olvasóteremben 36 gyereket tudunk asztalokhoz ültetni. A galérián kialakított kényelmes terek nagyon népszerűek, sokan használják lazításra, olvasgatásra, beszélgetésre. Tágas, világos tereink miatt kedvelt „rendezvényközpont” vagyunk, gyakran rendeznek itt vetélkedőket, műsorokat, előadásokat.

Elsődleges feladatunknak tekintjük, hogy az iskola diákjait segítsük a tanulásban, pihenésben és művelődésben.

Az állomány a tanárok és az iskola más dolgozói számára is elérhető. A tanításhoz és az iskola életéhez (versenyekre való felkészülés, műsorszervezés, információkeresés) kapcsolódó szakirodalommal tudjuk őket segíteni.

A könyvtári állományban könyvek (közel 7000), újságok, elektronikus dokumentumok (közel 450) és tankönyvek is hozzáférhetők, különböző kölcsönzési szabályok szerint. Legfontosabb gyűjtőköri szempontunk a tanulók életkora és tájékozódási igényei. Jelentős klasszikus ifjúsági irodalmi állományunk van, amelyet különféle akciókkal igyekszünk frissíteni, hogy a gyerekek kortárs szépirodalmat is olvashassanak.

A könyvtár kedvelt szabadidős helyszín, a gyerekek szünetekben és tanítás után is szívesen jönnek tanulni, olvasgatni, beszélgetni. Számítógépünkön szigorú korlátok között játszhatnak. Az alsó- és felsőtagozatosok olvasási és kölcsönzési szokásai különböznek ugyan, napi átlagban így is 40-50 látogatónk van.

 

 

 

A könyvtár állománya

 

 

A könyvtár szabályzata