JÓ HÍR!

2015. szeptember 30-án pályázatot adtunk be az Örökös Ökoiskola cím elnyerésére. A pályázat sikeres lett, erről december 22-én értesültünk. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma által felkért Értékelő Bizottság javaslatára Sipos Imre köznevelésért felelős helyette államtitkár úr döntése szerint iskolánk 2016. január 1-től jogosult az Örökös Ökoiskola cím és logó használatára. (A cím visszavonásig érvényes.) A cím elnyerése csak a kezdet, megtartása folyamatos, közös munkát igényel: a valóban (nem csak papíron) környezettudatosan gondolkodó és tevékenykedő ifjúság nevelése, személyes példaadással (is), tanórán, tanórán kívül, otthon, itthon, külföldön. Ebben mindenkinek fontos szerep jut, nevelőként és neveltként egyaránt. A közös munkához kívánok mindenkinek kitartást és persze sok sikert!

Öko és életvitel munkaközösség

MEGKEZDŐDÖTT A HÁTSÓ KERT RENDEZÉSE

Adományokból és szülők, tanárok fizikai segítségével, megkezdődött a hátsó kert felújítása, balesetmentesítése. Jelenleg: 1.242.000 Ft érkezett be az alapítvány számlájára, amit ezúton is nagyon köszönünk! Ez sajnos még nem elegendő a teljes költségvetés fedezésére, ezét kérjük, hogy aki megteheti támogassa a munkálatokat anyagilag.

 • Ezen a linken lehet megtekinteni a korábbi hírt és fontos adatokat, költségvetést, tervrajzot.

  Várunk mindenkit szeretettel, aki munkájával segíteni szeretne, vasárnap 2015.10.18-án délelőtt 08.00 - 13.00 tartanak a munkálatok.

 • KERTÉPÍTÉS

  Tisztelt Szülők, Támogatók!

  Tájékoztatni szeretném önöket, arról, hogy elkészült az elhanyagolt és balesetveszélyes iskolaudvari rész felújításának terve.

  A teljes anyagigény nettó: 2 072 250 Ft. Részletes költségvetés (xlsx)

  Az iskola honlapján és a levelező rendszeren keresztül Önökhöz eljuttatott levélben megtalálják a részletes költségvetést, a terveket és az iskola alapítványának támogató levelét is. Ez egy jelentős összeg, amit csak a szülői támogatásból, tudjuk biztosítani (az alapítványi támogatás is az). Ezért kérem, hogy támogassák az udvar felújítását!

  A támogatás formája

 • Az iskolai alapítványon keresztül befizetett pénzbeli támogatás.

  Farkasrét a Gyermekekért Alapítvány

  Adószám: 18251775-1-43

  Számlaszám:

 • 10300002-20618128-00003285

 • (Aki csak 1-2 ezer Forinttal tudja támogatni azt is megköszönjük, aki viszont többel, azt is szívesen fogadjuk.)
 • Kérjük, hogy amennyiben lehetőség van a gyors befizetésre, úgy válasszák ezt a formát, mert a beérkezett összegek határozzák meg a megvalósítás fokát.
 • Szülői munkával.
 • A feltűntetett anyagigény megvásárlása, vagy akár olcsóbb beszerzési forrás biztosításával. Kérjük hogy ezt 2015. október 12-ig jelezzék (info@farkasretisuli.ujbuda.hu ) e-mailben a tétel pontos megnevezésével.

  2015. Október 17-én reggel 7.30 órától 17 óráig elkezdjük a terület rendezését.

  Várjuk a férfi szülők fizikai segítségét, a nap folyamán folyamatosa lehet érkezni és távozni. Kérem jelentkezésüket küldjék el Kismarton Zsuzsanna tanárnőnek: zkismarton@gmail.com e-mailre. Amennyiben munkaeszközre is szükség lesz, úgy azt személyesen írjuk meg a jelentkezőknek.

 • A beérkezett támogatások számbavételével meghatározzuk, hogy a lehetőségekhez képest mi valósuljon meg az első lépcsőben a tervekből.
 • A munkát szakemberek fogják irányítani, és az elmaradt egységeket befejezni. (ez persze további költségeket igényel).
 • Meleg ebédet biztosítunk.

  Előre is köszönöm a segítségüket és támogatásukat.

  _________________________________________________________________________________

  Kedves Szülők!

  Egy átlagos tanév 180 tanítási napból áll. Ennyi napon át használják gyermekeink az iskola épületét és udvarát.

  Tavaly elhatároztuk, szülők és tanárok együtt, hogy megpróbálunk tenni valamit, hogy az udvar is hasznos és használható terület legyen. Az Önkormányzat pénzt nem, csak engedélyt adott a munkákra. Táj- és kertépítész szülők segítségével elkészültek a tervek. És többen várjuk már, hogy munkához láthassunk. A kezdőtőkét a Farkasrét a gyermekékért alapítvány állja. Ahhoz, hogy a munkálatok folyamatosan haladhassanak, szükségünk van az Önök segítségére. Tisztelettel kérünk mindenkit, hogy az alapítvány számlájára utalt pénzzel támogassa kezdeményezésünket. Pár ezer forint is nagy segítség, és a gyerekek évekig élvezik majd a megújult udvart. Aki szívesen adja kétkezi munkáját, azokkal találkozzunk október 17-én az udvaron! Szakemberek irányításával, jó hangulatban mi magunk is ásót, lapátot ragadhatunk. Számítunk a markos öregdiákokra is J. Aki tud olyan céget, amely szívesen támogatná a kertészeti munkákat, az keresse ….A támogató cserébe elhelyezheti likjét az iskola honlapján, molinóját a kerítésen.

  Köszönettel: Csanádyné Fruzsina A Farkasrét a gyermekekért alapítvány kuratóriumának tagja

 • TOVÁBBI KÉPEK ÉS VIDEÓ A HÁTSÓ KERT RENDEZÉSÉRŐL

 • 1 videó megtekintés (mov)
 • 2 videó megtekintés (mov)

 • ÁLLATOK VILÁGNAPJA

  Szöveg az Állatok Világnapja alkalmából tartott bemutatóhoz.

  Idén is, mint már sok alkalommal, az Állatok Világnapja alkalmából meglátogatott bennünket Szekeres Gábor bácsi, aki természetesen nem egyedül jött, hanem olyan állatokkal, akik a HEROSZ Budapesti Állatotthon lakói. Róluk mesélt az alsós gyerekeknek, akik rendkívül nagy érdeklődéssel hallgatták az előadását. Gábor bácsi elmesélte, hogy a bemutatott állatok vásárlásakor mire kell ügyelniük a leendő gazdiknak, és szólt arról is, hogy milyen nagy felelősség egy állat befogadása. Felelős állattartó csak akkor vesz magához állatot, ha ismeri a szokásait, ha vállalni tudja az eltartásán kívül a gyógyíttatását is. Fontolja meg mindenki a szavait, és ha felmerülne néhány kérdés az állatok tartásával kapcsolatban, akkor bátran látogasson el családostul az állatotthon telephelyére ( 1223 Budatétény, Brassói- Nyél utca sarok.)

 • E-mail címük: budapestiallatotthon@gmail.com
 • Weboldaluk: www.budapestiallatotthon.hu

 • 1db ALBUM