A Farkasréti tanuszoda

Uszodánkról

A Farkasréti Tanuszoda 20 évvel ezelőtt nyílt meg. Az uszodát hivatalosan pár éve Vári Attila olimpiai bajnok vízilabdázóról nevezték el, aki maga is iskolánk tanulója volt. Saját iskolánk és másik öt iskola diákjai itt kezdik el az úszással való ismerkedést. Tanulóink már első osztályban heti egy órában gyakorolják az úszás alapjait egészen ötödik osztályig. Sok gyerek már óvodás korában tanul úszni, ezért gyorsan tudunk haladni, belekóstolhatunk minden úszásnembe. Tanuszodánk kellemes hőmérsékletű, 31-32 Celsius-fokos, 8×18 méteres, sekély; még a legmélyebb része is csak 1,20 méter mély. Ideális a kezdők számára, ám szépen lehet benne a stílust is csiszolni, javítani. Évente körülbelül 1200-1300 gyerek jár ide kötelező úszásra, s az alapok elsajátítása után a Kondorosi Uszodában mélyíthetik tudásukat.

 

Újbuda Önkormányzata nagyon sokat áldoz és tesz azért, hogy minden gyerek tanuljon meg úszni: térítésmentesen biztosítja a szállítást és a vízfelületet iskolaidő alatt. Szoros kapcsolatban vagyunk kerületünk egyik büszkeségével az A-Híd OSC-Újbuda vízilabda szakosztállyal, és azokat a gyerekeket, akik szeretnék komolyabb szinten is folytatni a vízilabdát, ebbe az egyesületbe iskolázzuk be. Természetesen a mi uszodánkban is van lehetőség iskolaidőn kívül, délutáni foglalkozás keretein belül úszni, vízilabdázni. Szakképzett kollégák várják az úszni vágyókat minden hétköznap délután, valamint szombat délelőttönként is.

 

A mi iskolánkban az úszást a testnevelésórákba ágyazottan oktatjuk, ezért nem is csoda, hogy a kerületi és fővárosi úszóversenyeken remek helyezéseket érünk el; sok érmet, kupát nyert már iskolánk egyéni, és csapatversenyben. Büszkék vagyunk öregdiákjainkra, akik közül többen vízilabdáznak versenyszerűen első osztályban a korosztályos válogatott csapatban.

 

A délelőtti úszás mellett lehetőség van a gyógytestnevelés keretein belül további úszásórákon való részvételre.

 

Nyári nyitvatartásunk alatt játékos úszó-spottábort tartunk, egész napos pedagógusi és edzői felügyelettel, napi háromszori étkezéssel. Heti turnusokban zajló intenzív tanfolyamunk pedig kiváló felkészítést jelenthet a családi nyaralásokra. Különböző szintű tanfolyamaink a kezdőtől a közép és haladó szintig várják az érdeklődőket.

 

A tanév alatt van lehetőség este két alkalommal felnőtteknek is használni tanuszodánkat hétfőn és csütörtökönként 19.30-21.00 óráig.

 

Örömmel várunk mindenkit, aki mozogni, tanulni szeretne, kisebbeket, nagyobbakat, fiatalt és idősebb korút egyaránt.

 

Juhász György

uszodavezető , úszásoktató testnevelő tanár

06707787102

 

 

Palotai Gyöngyi

uszodamester

 

 

Szőcs Róbert

uszodamester